Как успешно да анализираме и залагаме на футболен мач?

Ключът към спечелването на футболен фиш в букмейкър е ефективен анализ на мача, който ни интересува. Дори хора, които нямат огромни познания за футбола, могат да станат успешни залагащи. Малко свободно време, желание за работа, аналитичен ум, спокойствие, способност за намиране на информация в интернет и способност да правите изводи – това са нужните качества. Ако не притежавате тези характеристики, тогава е по-добре да забравите за залозите на футбол или какъвто и да е спорт – те не са за вас. Ефективният анализ не е толкова трудна задача, както изглежда на пръв поглед. Това означава, че преди да заложите, трябва да отделите 30 минути или час, за да се запознаете колкото е възможно повече с даденото събитие. Надяваме се, че в тази статия ще ви помогнем за това.

Анализирайте и залагайте по 1-2 мача на ден

Броят на мачовете е от решаващо значение в анализирането и залагането на футбол. Познаваме такива играчи, които залагат на около 20 мача в различни футболни лиги през уикенда. Успешните играчи залагат 25-30 пъти за месец. Нека тази статистика да бъде пример за вас. Букмейкърските залози не са състезание за най-голям брой прогнози. Тук редовността, надеждността и ефективността се оценяват повече. Не сме в състояние да преминаваме през задълбочен анализ на няколко десетки срещи на ден. Така че, трябва да се концентрирате върху качеството, а не върху количеството. Не бива да търсите прогнози насила, има дни или периоди в годината, когато е много трудно да намерите добри залози с изгодни коефициенти – тогава трябва да направите почивка. Освен това през уикендите броят на мачовете е огромен и някои от вас смятат, че половината от тях си струва да се заложат.Отново и отново, искаме да ви предупредим – качество, а не количество.

Концентрирайте се върху не повече от две лиги

Трудно е да бъдете експерт във всяка лига, затова предлагаме да се концентрирате максимум върху две лиги, където се чувствате най-запознати и ги анализирате всяка седмица. След известно време знанията ви ще се увеличат до такава степен, че вие ​​ще знаете слабите и силните страни на всеки отбор без проблеми, като ще сте наясно с тактиките им и стиловете на играта. Успешното залагане ще бъде много по-лесно за вас.

Анализирайте статистиката

Статистиката е складът на знания за футбола. В интернет можете да намерите практически всичко, което искате да знаете за събитието, което ви интересува . Следователно, възползвайте се от статистиката за отбелязани и допуснати голове, но и проверете кога отбор X отбелязва тези голове и кога получава, колко удара отправя на мач, губи ли концентрация до края на мача, издържа ли физически, колко често правят нарушения, колко картони получават, колко корнера имат средно на мач, какъв е процентът на притежание на топката и т.н. Почти всяка статистика е от голямо значение в залозите на футбол. Вие може да намерите най-добрия залог за дадена среща, когато анализирате всички фактори.

Погледнете директните мачове 

Историята на съперничеството на два отбора е много важен елемент от анализа преди мача. Някои мачове между конкретни противници изглеждат наистина сходни, достатъчно е да хванете само един нюанс, поради който вие ще бъдете крачка пред букмейкърите. Броят голове в мач, огромен брой картони, фаулове, корнери, всичко, което ни дава основа да направим печеливш залог, може да намерите в статистиката за предходните двубои на два отбора.

Ситуация в състава на двата отбора 

Преди да заложите, проверете как изглеждат съставите на отборите, кои футболисти няма да бъдат използвани от треньорите поради наказание, кои са контузените, кои играчи наскоро взеха участие в мач на националния отбор и са уморени от дълготраен полет до други континенти. Подобна подробност може да повлияе на резултата от мача.

Програмата на отбора

 Трябва да знаете колко мача са играли наскоро отборите, на които ще залагате – твърде голямото натоварване може да повлияе лошо на състоянието на футболистите. В ситуации, когато преди важен мач (например от европейските турнири) треньорите оставят лидерите на отбори да почиват, резултатите могат да бъдат далеч от очакванията и коефициентите на букмейкърите.
 
Атмосферата в клуба също е много важна

Ключовият елемент във всеки клуб. Липсата на отборен дух може да влоши резултатите на най-добрите отбори. Ако няма разбирателство между треньора и футболистите или футболистите имат проблеми помежду си, дори „мечтаният отбор“ няма да постигне желаните резултати. Хората, които се интересуват от футбола, знаят за конфликтите в отборите, докато други залагащи трябва да отделят време в интернет в търсене на информация, но за съжаление няма друга алтернатива.
 
Проверете рефера на мача

За съжаление, има рефери, които редовно стават главни герои на мачовете, които водят. Тяхната преценка често се подиграва с резултатите на някои отбори, така че трябва да проверите кой ще води дадения мач. Това няма да отнеме много време и може да помогне за печеливш залог. При лоша серия на даден отбор при определен съдия, то не трябва да залагате за победа на този тим.
 
Залогът на мача е от изключително значение

Известно е, че колкото по-голям е престижът на мачовете, толкова по-сериозно и двата отбора се отнасят към самия двубой. Има обаче по-малко важни мачове, например в края на сезона, когато отборите вече са си осигурили позиция (каквато беше основната цел преди сезона). Би било съмнително, ако играчите решат да „умрат“ на терена и да играят на 100%. Друг пример може да бъде отбор А, който няма причина да играе и отбор Б на свой ред се бори за шампионската титла или за оцеляването си. Известно е, че значението на такъв мач ще бъде огромно, но само за един отбор. Вторият отбор не трябва да играе на 100%.

Използвайте и социалните мрежи 

В днешно време големите социални мрежи като Twitter, Facebook, Instagram са перфектни източници на информация, които не рядко ще ни даде повече информация за ситуацията в отбора от множество пресконференции. Самите футболисти често публикуват съобщения, които показват какво е тяхното настроение и каква е атмосферата в отбора. Благодарение на социалните мрежи първи може да научите официалните състави на отборите за почти всички големи двубои, което е възможно да ви позволи да се възползвате от добри коефициенти преди евентуалното им намаляване, ако звезди на единия от отборите липсват от стартовия състав.