Как предстоящите избори във Великобритания ще повлияят на FOBT

Новини

Терминалите за залагания с фиксирани коефициенти (FOBT) на търговците на дребно в Обединеното кралство са в застой след изненадващия призив на премиера за предсрочни избори.

По-рано тази година Министерството на културата, медиите и спорта на Обединеното кралство обещава „късно пролетното“ разкриване на съдържанието на тригодишния преглед на националната хазартна индустрия, който се фокусира върху това дали да се намалят максималните залози на FOBT от £ 100 до £ 2, както и обсъждане на допълнителни ограничения върху хазартната рекламата по телевизията.

Но изненадващото съобщение в понеделник от страна на премиера Тереза Мей (на снимката) за нови избори на 8 юни означава, че преразглеждането на хазарта вероятно ще бъде отложено, може би до края на есента. Правилата за изборите в Обединеното кралство възпрепятстват заседанията на правителствата да правят изявления относно значителни промени в политиката, за да не повлияят неоправдано на гласоподавателите, а така нареченият период „purdah“ ще започне този уикенд.

Дори когато промените са публикувани, действителното изпълнение може да отнеме година или повече, като по този начин се предлага на букмейкърите още по-голям диапазон от време, в който да се наслаждават на сегашната си комбинация от приходи.

Букмейкърите с голямо присъствие на улицата ще приветстват отлагането, защото FOBT осигуряват на някои оператори половината от приходите им от продажба на дребно.

Анализаторите на Barclays наскоро оцениха, че годишният приход на букмейкъра Ladbrokes може да падне с £ 449 милиона., ако максималният залог на FOBT намалее на £ 2, въпреки че повечето анализатори очакват от правителството да препоръча по-малко намаляване, вероятно около £ 20. Но дори при този темп се очаква печалбите на големите улични букмейкъри да отнесат 30% намаление.

Букмейкърите твърдят, че правителството ще губи до £ 250 милиона годишно в загубени такси за залагания, ако прокара най-драстичното намаление на залозите на FOBT. Допълнителни суми ще бъдат загубени чрез намалени данъци върху доходите, ако прогнозите на букмейкърите за затваряне на масови магазини и съкращенията на персонала се окажат точни.