Как да залагаме в спортната борса на Betfair

Как да залагаме в спортната борса на Betfair

Как се залага и играе в спортната борса на Betfair

В сравнение с други сайтове за спортни залози, Betfair ни предлага интересни алтернативи на общоприетата система за залагания. Те са известни като „back“ („ЗА”) и „lay“ („СРЕЩУ”) залози, ще ви обясним как можете да използвате тази система за залагания за вашите собствени цели. В тази статия ще ви покажем как стъпка по стъпка да направите вашите спортни залози в борси като Betfair.

Сега е момента да обясним как борсите за спортни залози работят в сравнените с обикновените букмейкъри. На фигура №1 ще видите стандартен пазар за мача между Манчестър Сити и Ливърпул с 3 възможни изхода – 1,x,2.

Фигура № 1: Пазар с 3 възможни изхода за срещата между Манчестър Сити и Ливърпул в Betfair

Какво всъщност е “BACK” („ЗА”) залог?

На първо място, в Betfair залозите „ЗА” (BACK) и техните коефициенти са оцветени винаги в син цвят.

На второ място, залог „ЗА” е обикновен спортен залог, при който залагаме „ЗА” даден изход да се случи. Залагаме за нещо. Ако заложите например 10€ за победа на Манчестър Сити ще спечелите вашият залог умножен по коефициента.

В този пример (виж фигура №2): 20€ залог умножен по 1,51 коефициент = 15,10€. Сега извадете сумата на вашият първоначален залог и ще получите чиста печалба от 5,10€, както се вижда от снимката по-долу.

Фигура № 2: Как да направим залог „ЗА” победа на Манчестър Сити

Единствената разлика със стандартния спортен залог е, че тук не залагате срещу букмейкъра, а срещу друг потребител от същата спортна борса (който залага на различен изход от въпросното събитие). Освен това, както виждате на фигура 1, играчът срещу когото залагате е определил таван, който не можете да надхвърлите.

ВНИМАНИЕ: Имайте предвид , че Betfair ви таксува с комисионна до 5-6% от печалбата на вашият залог, което означава, че по вашата сметка ще получите около 95% от вашата печалбата. Ако вашият залог е губещ не плащате никаква такса.

Фигура № 3: Скрийншот след залог „ЗА” Манчестър Сити

Какво е “LAY” („СРЕЩУ”) залог?

Това е залог, при който не залагате за конкретен изход от дадена среща, а залагате срещу него. За да бъдем по-ясни, в този сценарий вие ще заемете ролята на букмейкъра. Ако не сте доволни от предлагания коефициент, можете да предложите залог на другите потребители и вие решавате на какъв коефициент да го направите.

На фигура №3 виждате как определяте коефициента, който искате да предложите, както и максималната сума която така наречения „Backer” (този, който приема залога ви) може да заложи.

Когато правите залог „СРЕЩУ” (LAY) реално залагате на двоен шанс. Когато залагате срещу Манчестър Сити, както е в нашия пример ще печелите, ако Ливърпул победи или мача завърши наравно.

Фигура № 4: Как да направим залог „СРЕЩУ” Манчестър Сити

Тоест продавате вашият залог от 10€ на коефициент 1.53. Това означава, че вашата сметка за залагания ще изглежда по следния начин (виж фигура №5).

  • Ако Ливърпул победи ще спечелите 9,83€
  • Ако мача завърши на равно ще спечелите също 9,83€
  • Ако Манчестър Сити победи, губите 5,46€

Фигура № 5: Скрийншот след залог „СРЕЩУ” Манчестър Сити

Надяваме се, че това кратко представяне на „ЗА” и „СРЕЩУ” залозите в спортните борси, ви помогна да разберете и навлезете в тази сложна тематика. Както виждате има повече стратегии за залагания, в сравнение с обикновения залог срещу букмейкъра. В пазарите за големите първенства винаги ще намерите достатъчно хора, които да приемат или да посрещнат вашите залози. В заключение искаме да ви представим една стратегия, която може да бъде много успешна, ако се направи правилно.

Вземи до €100 бонус от Betfair Регистрирай се сега