Израел срещу Швейцария | 15.11.2023

Футболни прогнози

Израел срещу Швейцария

Израел срещу Швейцария: Предварителен преглед и прогноза

Израел се завръща в действие на футболния терен в сряда, за да се изправи срещу Швейцария във втория от четирите мача, които трябва да играе за 10 дни от квалификациите за Евро 2024.

След загубата в Косово в неделя, всичко освен победа ще затрудни автоматичното класиране на Израел, докато швейцарците ще подпечатат място на финалите през следващото лято с победа в предстоящия мач. Израелският отбор допусна изненадваща загуба в Прищина в неделя. Поражението от Косово означава, че Израел е загубил седем от последните си 11 мача извън родната си страна и предвид конфликта у дома, този мач също ще се играе като гост в неутрална Унгария. Израел се състезаваше по време на международните турнири през юни и септември, като взе 10 точки от 12 налични, но отлагането на техните мачове през октомври от съображения за безопасност прави предизвикателството изключително трудно, тъй като те трябва да изиграят всичките си оставащи мачове тази седмица. Те обаче имаха трудности срещу по-силните страни в групата, тъй като трите им победи дойдоха срещу Беларус (на два пъти) и Андора. Евентуално поражение срещу лидера в групата няма определено да сложи край на надеждите им за класиране на Евро 2024, тъй като те ще останат на пет точки зад Румъния, срещу която ще се изправят скоро.

Израел обаче ще има нужда от услуга на Швейцария, която играе с Румъния няколко дни по-късно, и се надява, че може да си свърши работата сам срещу Андора. Всичко е много по-просто за швейцарците, като при победа над Израел мястото им на финалите в близката Германия догодина ще бъде потвърдено. Швейцарският отбор обаче не е безгрешен. След като водеше в мачовете срещу Румъния и Беларус у дома и като гост, както и срещу Косово, Швейцария не успя да спечели нито един от тях, губейки точки при катастрофални обстоятелства. В единствения квалификационен мач на Швейцария през октомври, те необяснимо почти загубиха у дома от Беларус и имаха голям късмет да стигнат до равенство, след като в 89-ата минута губеха с 1:3.

Факти преди мача    

  • В последните 9 мача на Швейцария паднаха 3 или повече попадения
  • Швейцарците отбелязаха по два или повече гола във всеки мач, в който са играли през 2023 г.
  • Израел допусна гол в 9 от последните си 10 срещи
  • Израел беше победен с 3:0 в първата среща между двете нации през март

Израел срещу Швейцария: Прогноза

Двете страни се срещнаха в квалификациите за Световното първенство през 2006 г. и 2010 г., като завършиха наравно и в четирите мача, но победата с 3:0 в Женева през март тази година показва качеството, което Швейцария има над Израел в момента. И като се имат предвид проблемите около определения отбор за домакин в този мач, то на израелците ще им бъде трудно да се противопоставят. Според нас Швейцария ще спечели двубоя и залагаме на знак 2, като може да потърсите и над 2.5 гола в двубоя.

Прогноза: 2

Коефициент: 1.52 в PalmsBet

Интересни пазари в PalmsBet:

  • Над 2.5 гола – 1.78 коеф.
  • Над 0.5 Гола 1-во полувреме – 1.33 коеф.
  • Швейцария Азиатски хендикап – 1 – 1.80 коеф.