Италия срещу Швейцария | 16.06.2021

Италия срещу Швейцария | 16.06.2021

Италия срещу Швейцария: Предварителен преглед и прогноза

„Стадио Олимпико“ в Рим ще посрещне отборите на Италия и Швейцария за втория им двубой на Евро 2020. Срещата ще се играе в сряда вечер от 21:45 часа наше време.

Италия изглеждаше толкова добре в първия си мач на Евро 2020 срещу Турция, че много специалисти вече ги подкрепят, за да изминат целия път в турнира и да спечелят Евро 2020. Турция обаче не предлагаше голяма заплаха на италианците, нещо, което не очакваме Швейцария да направи. Верати и Пелегрини пропускат предстоящия мач, както и Флоренци, след като италианският бранител трябваше да бъде заменен по време на победата с 3:0 над Турция в петък. Иначе тимът на Роберто Манчини се намира в страхотна форма, спечелвайки последните си девет срещи във всички турнири при нито един допуснат гол за този период. В сряда Италия ще се изправи срещу съперник с повече качество в предни позиции и швейцарците ще бъдат доста по-напористи от Турция, така че изпитанието за Скуадрата ще бъде по-голямо, а успехът ще им гарантира и първото място в групата.

Състав на Италия за Евро 2020

Швейцария взе точка в първия си мач срещу Уелс, но наистина трябваше да спечели двубоя. Уелс започна играта добре, но Швейцария скоро овладя контрола и създаде многобройни шансове да открие резултата. През второто полувреме Емболо даде аванс на Швейцария и този гол изглеждаше достатъчен, за да може тимът на Владимир Петкович да спечели мача. Швейцарците обаче бяха наказани, че не направиха повече от шансовете си, когато Мур вкара за Уелс в края и мачът завърши 1:1. Швейцария няма да има толкова шансове  срещу Италия, колкото срещу Уелс, така че трябва да бъде доста по-ефективен пред гола.

Състав на Швейцария за Евро 2020

Факти преди мача  

  • Италия спечели всеки от последните си девет мача
  • Всеки от последните три мача на Италия е бил с над 2,5 гола
  • Пет от последните седем мача на Швейцария предложиха три или повече гола
  • Швейцария отбеляза гол във всичките си последни седем международни мача

Италия срещу Швейцария: Един срещу друг

Футболното съперничество между Италия и Швейцария започна още през 1924 г., когато швейцарският отбор спечели първия в историята сблъсък с резултат 2:1. Най-скорошната среща бе проведена през 2010 г., когато двете нации завършиха наравно 1:1 приятелски мач. Това беше резултатът във всичките три последните мача и в четири от последните пет. Италия няма загуба в шест поредни срещи, но спечели само две от тях. Само един от последните пет мача между двете страни беше с над 2,5 гола, докато в три имаше попадения в двете врати.

Италия срещу Швейцария: Прогноза

Италия може да спечели с 3:0 първия си мач на Евро 2020, но тимът на Швейцария ще предложи повече предизвикателство, отколкото Турция, тъй като изглеждаха добре срещу Уелс, въпреки че не успяха да спечелят тази среща. Швейцария е в добра форма в нападение и ние вярваме, че ще отбележат срещу Италия, но домакините и фаворитите в срещата са отбелязали поне по два гола във всеки от последните си шест мача и може би ще вкарат с гол повече, за да се поздравят с успеха в сряда вечер.

Прогноза: 1

Коефициент: 1.64 в PalmsBet

Интересни пазари в PalmsBet:

  • Италия Общо В Мача – Над 1.5 гола – 1.84коеф.
  • Двата Отбора Да Отбележат? – ДА – 1.76 коеф.
  • Над 1.5 гола – 1.38 коеф.

Виж пълната програма на Евро 2020 >