Италианският „бетинг кинг” е арестуван за незаконни хазартни операции

Новини

Италианският „бетинг кинг” е арестуван за незаконни хазартни операции

Оценете новината

Италианският „бетинг кинг” е арестуван за незаконни хазартни операции

Италианската полиция е заловила още една незаконна организация за хазарт, свързана с лицензирани онлайн залагания в Малта.

В четвъртък, над 200 полицаи в региона на Палермо обикалят десетки магазини за залагания в операция срещу мафията, наречена Game Over. Тези действия доведоха до арестуването на 23 души, включително Бенедето Бачи (на снимката), така нареченият „бетинг кинг“, който според съобщенията контролира мрежа от около 700 магазина за залагания в Италия.

Полицията съобщи, че 700те магазина са генерирали нелегални печалби от хазартни игри в размер над €1 млн. на месец. Полицията затвори най-малко 40 от магазините на Бачи, като замрази негови банкови сметки и конфискува недвижими имоти, дружества и други активи с обща стойност над €4 млн..

Въпросните агенции за залагания са известни в Италия като центрове за предаване на данни (DTS), по същество интернет кафенета с терминали, свързани с международно лицензирани сайтове за онлайн хазартни игри. През последните години се наблюдават подобни връзки на CTD  мрежите с обекти, базирани в Малта, включително репресиите срещу Betuniq през 2015 г. и миналогодишните арести в MediaLive Casino.

Италианските прокурори свързват Бачи и неговата марка за хазарт B2875 – цифрите съответстват на датата на раждане на Бачи – с Phoenix International Ltd, компания, базирана в Малта, която притежава Клас 2 лиценз за онлайн залагания, издаден от MGA.

Между онлайн сайтовете за залагания, работещи под лиценза Phoenix, са B2875.com, Bsport24.com и B28sport.com, като всички те изглежда са били офлайн, въпреки че сайтът на MGA все още показва активния лиценз на Phoenix.

Бачи и другият обвиняем са обвинени в мафиотска асоциация, пране на пари, незаконно прехвърляне на финансови активи, измами и трафик на наркотици.

Арестите в четвъртък представляват големи PR главоболия за MGA, които по-рано този месец бяха принудени да опровергаят съобщенията на местни медии, според които клоните на мафията в Палермо са имали  планове да прехвърлят операциите си в Малта, за да избегнат италианските власти.