Испанският оператор Luckia спечели осмия лиценз за онлайн хазарт в Колумбия

Новини

Испанският оператор Luckia спечели осмия лиценз за онлайн хазарт в Колумбия

Колумбия издаде осмия си лиценз за онлайн хазарт на испанския хазартен оператор Luckia.

 

В четвъртък колумбийският регулаторен орган по хазарта Coljuegos обяви, че местен филиал на испанския оператор Luckia Colombia S.A.S. получи осмия лиценз за онлайн хазарт, тъй като страната либерализира онлайн пазара си в края на 2016 г.

Luckia вече предлага  залагания на дребно в Колумбия чрез сътрудничество с National Corporation of Entrepreneurs of Luck and Chance Games (Cornazar). Новият уеб сайт Luckia.co е одобрен да предлага както спортни залагания, така и игри за „късмет и случайност“, въпреки че в момента уебсайтът показва само начален екран с испанските фрази „стой наблизо“ и „скоро“.

Новият онлайн лиценз на Luckia е валиден за пет години и струва на компанията COP 11.2 млрд. (US $ 3.9 млн.), което го прави най-скъпата от осемте онлайн сделки на Coljuegos до момента. Следващата най-висока лицензионна такса бе в размер COP 10.9 млрд., платена от местния оператор Colbet през октомври миналата година.

Президентът на Coljuegos, Хуан Б. Перез Хидалго заяви, че лицензираните сайтове на Колумбия са регистрирали близо 213 хил. клиенти от миналия декември, а 95% от тези клиенти са смятани за активни. Хидалго каза, че Coljuegos се надява да има 20 онлайн лицензополучатели, които ще получават залози от колумбийски играчи.

BetPlay също стартира своя сайт.

Междувременно един от първите лицензодатели в Колумбия най-накрая официално стартира своя сайт миналата седмица. За да повиши осведомеността, марката BetPlay на Corredor Empresarial стартира промоционална кампания, наречена „MiPasión“, и включи помощта на редица фигури от света на спорта, включително Марио Йепес, бивш капитан на националния футболен отбор на Колумбия.

Кампанията обаче влезе в пререкания с тенисиста Робърт Фара, след което бързо изтри, снимката му от сайтът на Betplay. Снимката беше придружена от текст, популяризиращ Betplay, в който Фара казваше: „Вече се обзалагам, а вие“.

Не е ясно каква формална връзка има Фара с Betplay, но тенисът винаги е имал неспокойни отношения със залаганията, отразени в статистически данни, които показват, че неговият спорт е класирана най-напред по отношение на случаите на подозрителни модели за залагания.