Исландия – Чехия

Футболни прогнози

Исландия – Чехия

Оценете новината

Исландия – Чехия

Националните селекции на Исландия и Чехия се изправят една срещу друга в международна приятелска среща. Двубоят ще се играе днес от 16:45 часа в столицата на Катар Доха, където двата отбора ще се изправят срещу домакините на Мондиал 2022 няколко дни по-късно във втора контрола.

Националният отбор на Исландия продължава да записва исторически постижения. След като миналото лято участва за първи път на европейско първенство и достигна чак до ¼-финалите, сега „викингите“ успяха да се класират на Мондиал 2018 и ще дебютират на световни финали. Исландия имаше много тежка конкуренция в групата в лицето на Турция, Хърватия и Украйна, но завърши на първо място и грабна директна виза за Русия, докато хърватите ще трябва да играят бараж. Исландия завърши квалификационната кампания с три поредни победи като запази три сухи мрежи. В последния си мач „викингите“ надиграха Косово с 2:0, а преди това победиха Турция с 3:0 като гости и Украйна с 2:0 у дома.

Отборът на Чехия пропуска Мондиал 2018, след като завърши на трето място в квалификационна група „С“. Чехите не успяха да се преборят със Северна Ирландия за второто място като финишираха с четири точки по-малко от тях. Те спечелиха само четири от своите десет мача, което логично ги изхвърли от Мондиала в Русия следващото лято. За Чехия проблемите бяха налице още на Евро 2016, когато те спечелиха само точка в груповата фаза. Липсата на ново талантливо поколение в чешкия тим е доста притеснително. Те сега ще се фокусират към европейските финали през 2020 година и в следващата квалификационна кампания трябва да изглеждат по-силно, за да не пропуснат втори пореден голям форум.

В предстоящия мач наставникът на Чехия Карел Яролим е оставил извън групата опитни играчи като капитана Томаш Сивок, Гебре Селасие, Бьорек Доцкал, Владимир Дарида и Милан Шкода. Логично е чехите да търсят нов облик след слабото представяне в последно време, а от друга страна Исландия ще излезе с всичко най-добро и очакваме да спечелят този мач.

Прогноза: 1
Коефициент: 2.30
Непозната футболна прогноза