Иран – Узбекистан

Иран – Узбекистан

Оценете новината

Иран посреща Узбекистан в световна квалификация в група „А“ на зона Азия. Срещата ще се играе в понеделник, 12 юни, от 19:45 часа в Техеран.

Иранците са лидери във временното класиране с актив от 17 точки, с четири повече от Южна Корея. Узбекистан пък е на трета позиция с 12 точки и този двубой е много важен за първите две позиции в групата, които дават право на директно класиране на Мондиала.

Ако Иран спечели предстоящия мач срещу Узбекистан, то няма как да бъде изместен от Топ 2 в оставащите два кръга и това ще означава, че ще ги наблюдаваме на световните финали в Русия следващото лято. След като пропусна Мондиал 2010, Иран бе част от финалите в Бразилия преди три години и ще се опита да се класира на второ поредно световно първенство. Представянето на отбора в квалификациите е впечатляващо, след като нямат поражение в 18 поредни мача. Иран е в серия от две поредни победи в групата, след като надигра минимално Катар и Китай. Всъщност, четири от победите на Иран са с резултат 1:0, а в първия кръг надиграха Катар с 2:0. Иран дори не е допуснал гол във вратата си в групата, след като има голова разлика 6-0 в седемте си мача до момента.

Узбекистан ще се опита поне да запази третото си място и да играе бараж, ако не успее да се пребори за първите две позиции. Победа в Техеран ще увеличи шансовете им за директно класиране на Мондиал 2018, но предвид формата на Иран това изглежда като много трудна задача. Узбекистан има четири победи и три загуби до момента. Изненадваща загуба като гост на Сирия обърка плановете на отбора и те ще трябва да спечелят колкото се може повече точки до края на квалификационния цикъл. Освен срещу Иран, те ще трябва да се изправят срещу Южна Корея и Китай като това не изглежда да са лесни мачове.

Иранците играят стабилно в отбрана и ще бъдат много по-спокойни в този мач, след като имат солиден аванс пред съперника. Очакваме Иран да запише шеста в квалификационната група и да си осигури класиране на финалите в Русия.

ПРОГНОЗА: 1
КОЕФИЦИЕНТ: 1.57
Позната футболна прогноза