Intralot сключи сделка за $340 млн. с Illinois State Lottery

Новини

Intralot сключи сделка за $340 млн. с Illinois State Lottery

Гръцкият лотариен оператор Intralot S.A. е сключил 10-годишен, многомилионен договор за доставка на системни решения с Illinois State Lottery.

В понеделник Intralot обяви, че е сключила сделка в размер на $340 млн. с Illinois State Lottery за инсталирането на технологични решения в около 7,500 търговски обекта в цялата страна. Договорът, сключен с Camelot Illinois, ще продължи до октомври 2027 г.

Компанията се съгласи да достави следващото поколение терминали „Intralot Photon“ и терминал за проверка на билети „Genion“ на щатската лотария. Intralot ще въведе и WinStation 30, който е тъчскрийн монитор с висока разделителна способност.

Съгласно споразумението, Intralot трябва също така да осигури дигитални интеграционни точки за централната система, принтери, пълен набор от периферни устройства, комуникационна мрежа за търговците на дребно, финансов портал на търговците на дребно, системи за проследяване на активи, управление на входящите центрове за обслужване на дребно и поддръжка на терен.

Председателят на Illinois State Lottery, напусна след неприличен пост в Twitter

В същото време, председателя на съвета на Illinois State Lottery, Блеър Гарбър,  отстъпи от поста си, след вулгарен туит, отнасящи се до Източен Сейнт Луис, чието преобладаващо население се състои от афро-американци.

The State Journal-Register съобщава, че Гарбър се е извинил на губернатора на Илинойс, господин Брус Раунър, за своите думи: „Чарли, родният град на Дърбин е Източен Сейнт Луис, Илиноис! Мизерията на Вселената! Просто потърсете в Google.“

Гарбър реагира на туита на кънтри звездата на щата, Чарли Даниълс, който след това се пошегува със сенатор Дик Дърбин, че се е обидил от предполагаемото използване на думата „shithole“ от президента Тръмп, за да опише африканските народи.

Оставката на Гарбър идва само месец, след като Сенатът единодушно потвърди назначението му. Посраменият служител на лотарията бе назначен на борда през май 2016 г. от Сен. Дърбин, който от своя страна, заяви, че решението на Гарбър да се оттегли от поста си е било правилно.