Индийската полиция „арестува” петли, тъй като забраната за боеве с тези животни няма успех

Новини

Индийската полиция „арестува” петли, тъй като забраната за боеве с тези животни няма успех

Боевете с петли са опасни както в арената, така и извън нея.

По-рано тази седмица полицията в централния индийски щат Мадхя Прадеш нападна незаконна операция за залагания на боеве с петли в района на Бетул, след като бе подаден таен сигнал. Организаторите и залагащите обаче успяха да се измъкнат, като напуснаха полицията, без да им личи напрежението.

В резултат на това полицията реши да „арестува“ два петела, които бяха оставени от собствените им в соматохата. Местните селяни дадоха информация за собствениците на птици, които в края на краищата са били изправени пред местния съдия в четвъртък и са глобили със сумата от Rs 1k (US$15,65), след като са признали вината си.

Докато двата петли са били длъжни да се явят в съда заедно със собствениците си, те изглежда са се оттървали от по-нататъшно наказание. Въпреки това, влияние оказва факта колко ядосани и/или гладни са били техните собственици след публичното им засрамване.

Миналия петък, Върховният съд на Индия отхвърли молбата за обжалване на решение на по-долно съдебно заседание, което потвърждава забраната за боеве с петли. Въпреки това решение тази седмица се наблюдава скок на незаконните битки с петли в страната във връзка с тридневния фестивал на жътвата „Санкрати“. Само в Анда Прадеш, почти 2 хил. души бяха обвинени в нарушения за битки с петли и хазарт.

Индийските медии често съобщават на местните политици, че открито посещават битки с тези птици, независимо от незаконността им. Както наскоро изложи управляващият директор на Humane Society International, „практиката, която прославя толкова много незаконни дейности, не би трябвало да има място в цивилизованото общество„.

Полицията се опита да попречи на боевете с петли, като заплаши да накаже не само организаторите, но и собственици на земя, на чиято собственост се провеждат събитията. Но тези възпиращи средства досега са се оказали неефективни.

Ако властите наистина искат да попречат на тази порочна практика, те трябва да наложат много строгите ограничения на хазарта в страната, които да ограничават казината до няколко щата и да забранят спортните залагания от всякакъв вид. Докато не се случи това, хазартният пазар в Индия ще бъде дефиниран като „cockup“.

https://www.youtube.com/watch?v=nlYlVq5YfHg