Има движение относно закона за онлайн хазарт в Холандия

Новини

Има движение относно закона за онлайн хазарт в Холандия

Оценете новината

flag-holland

Холандската долна камара най-накрая одобри законопроекта за онлайн хазарта.

Холандия вече може да пусне регулирания си пазар за онлайн хазарта Q3 2017, парламентаристите са одобрили необходимото законодателство.

Долната камара на холандския парламент одобри законопроекта за онлайн хазарта с голямо мнозинство в четвъртък. Сенатът е в лятна почивка, но се очаква законопроектът да мине без много шум, след като те бъдат свикани отново тази есен.

Законодателството налага данък 29% върху приходи от онлайн хазартна дейност на местни и чуждестранни компании, плюс още 1,5% за финансиране на дейността на Kansspelautoriteit (KSA) и друг 0.5% за финансиране на програми за проблеми с хазарта.

Законопроектът претърпя големи изменения по-рано през седмицата, включително и забрана за местните хазартни оператори да използват сегашните си бази данни с играчи на пазара с онлайн сайтове, ход, който гарантира, че те няма да имат нечестно предимство пред новите участници.

Измененият закон също така отстранява правото на KSA да блокира нелицензираните сайтове за онлайн хазарт. Трябва да се отбележи, че блокирането на неупълномощени сайтове е благородна цел, но в това бяха открити „повече недостатъци, отколкото предимства“, тази схема, която може да попречи на „гладката техническа експлоатация на интернет.“

Законопроектът съдържа някои нови рекламни ограничения, включително ограничения на маркетинговите сайтове с неплатени телевизионни канали и насърчаването на залозите на живо, по време на спортните предавания. На операторите за онлайн хазарт също ще им бъде забранено на приемат залози за всеки спортен отбор, с който имат договор за спонсорство.

В отделно гласуване, долната камара одобри движение, призоваващо KSA да отстоява по-голям контрол върху онлайн хазарта индустрия в Кюрасао и Сеинт Маартен, двама бивши членове на Нидерландските Антили и сега съставните страни на Холандия.

KSA вече има история с шестцифрени глоби наложени на някои лицензирани в Кюрасао сайтове за онлайн хазарт, които приемат холандските клиенти.

Кюрасао е дом на редица онлайн хазартни оператори, най-важния от които е Pinnacle.