Игра на Зарове (Craps)

Това е една игра на шансове, която е много популярна в някои райони по света и не толкова в други. Играта е особено разпространена в Северна Америка и винаги привлича тълпи, които искат, или да играят и да опитат късмета си със зара, или просто да гледат, докато другите играят.

Играта на зарове се играе със зар и се смята, че първото зарче е било създадено преди повече от 5000 години. Казват, че играта на зарове е потомък на игра, която се наричала Hazard и е била играна по време на кръстоносните походи преди хиляди години. Името се смята, че идва от обграден замък през 1125 г., който се наричал Asart. Играта е била много популярна в Англия по това време и е ставала все по-популярна и по-популярна, докато не е започнала да се играе в почти всяка странноприемница в страната. Играта на зарове е била спомената дори от Джефри Чосър в неговата книга „Кентърбърийски разкази“. По-късно, играта била пренесена във Франция, където името й било променено от hazard на craps.

Можете да прочетете пълната история на играта в статията История на Играта на Зарове.

Играта на зарове може да се играе с до 20 играчи, което я прави наистина забавна за игра и за гледане. Правилата на играта не са никак прости и има много различни видове залози, които трябва да научите, за да играете. Залозите се поставят на завъртане на зара или на серии завъртания на зара, а играчите могат, или да залагат срещу казиното, или едни срещу други. Целта на играта е да се залага на число, което може да падне при следващото хвърляне на зара. В тази игра, един играч има възможност да направи два основни залога – да премине линията (Pass Line) и да не премине линията (Don’t Pass Line). В първият случай, играчът печели, ако сумата на началното хвърляне е 7 или 11, а в другият, ще трябва да удари 2 или 3, за да победи.

Играта на зарове е до голяма степен игра на късмет и е наистина забавна, но има някои съвети и стратегии, които играчите могат да следват, за да превърнат играта си в дори по-забавна и да повишат шансовете си за победа. Играта е придобила широка популярност от Средновековието и затова много хора са се опитвали да разработят печеливши стратегии през цялото това време. На нашият сайт можете да откриете стратегии за играта на зарове, които са подходящи за различни типове играчи – за начинаещи и за опитни играчи.

Можете да погледнете стратегиите ни за играта на зарове на сайта ни.