Холандия – България

Футболни прогнози

Холандия – България

Оценете новината

Холандия – България

След впечатляващата победа над Швеция с 3:2 в петък, България гостува на Холандия в световна квалификация от група „А“ на зона Европа. Двубоят е тази вечер от 19:00 ч. на стадион „Амстердам Арена“.

Холандия претърпя тежка загуба с 0:4 като гост на Франция в петък вечер и така бе изместена от третата позиция в групата от България. Холандците правят слаби квалификации и са на път да пропуснат за втори пореден път голям международен форум, след като не успяха да се класират на Евро 2016. „Лалетата“ имат актив от 10 точки, докато България е с 12 пункта, а втория Швеция е с 13 точки, докато Франция вече има 16 пункта на първото място.

Тимът на Холандия записа две победи и една загуба на собствен терен в мачовете си от световните квалификации. Те остъпиха на Франция с 0:1, а победите им бяха срещу Люксембург и Беларус. Трудно е да определим състоянието на „лалетата“ на собствен терен, но все пак то изглежда по-добро от това при гостуванията. Тимът от ниската земя загуби в София с 0:2 и сега ще се опита да вземе реванш за това поражение, но българският тим ще бъде с високо самочувствие след силния мач срещу Швеция и ще се стреми да поднесе нова изненада.

България се надява в този мач да сложи край на лошата серия като гост. До момента нашият национален тим допусна три загуби в три мача като най-неприятно бе поражението с 1:2 от Беларус през юни. Ако възпитаниците на Петър Хубчев бяха спечелили този мач, то те щяха да са с много добри шансове за класиране на световното първенство. Преди това тимът загуби от Франция с 1:4 и от Швеция с 0:3.

Холандия обаче не е в най-добрата си форма и вече ги победихме на „Васил Левски“. Очакваме българският тим да използва своите шансове на контра-атака и да вкара гол, а също така домакините би трябвало да се разпишат пред собствена публика.

Прогноза: Гол/Гол
Коефициент: 1.90
Позната футболна прогноза