Хазартните проблеми сред младежите във Вликобритания

Новини

Хазартните проблеми сред младежите във Вликобритания

Оценете новината

Една четвърт от мъжете на възраст между 18 и 24 във Великобритания имат проблем с хазарта с различна степен на тежест, според ново проучване, направено от университет в Бристол.

Вестник Times съобщава, че са анкетирани над 1000 човека в Бристол и са установили, че един на всеки 20 души е имал проблем с хазарта, а пет от тези, имат сериозен проблем.

Участниците са класифицирани като се използва индекс на тежестта с проблеми с хазарта. Задавани са редица въпроси, като например дали техните хазартни навици са виновни за причинени здравни или финансови проблеми.

Тези, които са отговорили с ДА на поне един въпрос са идентифицирани, че имат под някаква форма проблем, а тези, които са с пет или повече положителни отговори се класифицират като такива със сериозен проблем.

Шон Коулишоу, от университетския център за първа медицинска помощ, който провежда изследването, заяви: „Свидетели сме на първото поколение, което се развива  с високи нива на хазартна зависимост.

„Реклами по тази тема се въртят постоянно, такива за онлайн хазарт, мобилен хазарт, както и магазини за залагания скупчени на централни улици с електронни хазартни машини.“

Марк Етчес, главен изпълнителен директор на благотворителната Gambleaware charity, добавя: „Хазартните вреди могат лесно да останат незабелязани; простите стъпки, които могат да помогнат в борбата с този проблем са разговори с лекари, които задават правилните въпроси „.