Хазартният проблем в Уелс излиза извън контрол

Новини

Хазартният проблем в Уелс излиза извън контрол

Оценете новината

Wales-Gambling-machine

Проблемът с хазарта в Уелс изглежда е на път да ескалира, след като излязоха доклади, че уелсците харчат над £1,6 млрд. на игрални автомати всяка година.

Според Комисията по хазарта на Уелс, страната е в средата на екстремен хазартен проблем. Нетната загуба на уелсците от терминали за залози за миналата година е в размер на повече от £51,5 млн.

През 2012 г. беше изчислено, че в Уелс има повече от 1 450 такива терминали. Средно на ден се харчат повече от £3,000 на всеки терминал, а всеки гражданин на Уелс харчи средно по £675 на тях. Организацията „Beat The Odds“ пък предупреди, че лихварите са „на лов“ и допринасят значително за проблема с хазарта в Уелс.

Редица политици, специалисти в проблемния хазарт и комарджии ще се съберат на конференция по въпроса на 22 юни. Тази конференция, наречена „Когато късметът свърши“, ще бъде насочена върху предлагането на помощ за проблемните играчи.

Уинфорд Елис Оуен, експерт в областта, даде своето мнение за проблема: „Ясно е, че феноменът хазарт, допълнен от достъпността, дадена от новите технологии, е едно от ключовите предизвикателства на нашето време. Хазартът е основна причина за задлъжнялостта на населението.“