Хазартни сайтове в Швейцария ще бъдат блокирани

Новини

Хазартни сайтове в Швейцария ще бъдат блокирани

Оценете новината

Очакват се големи промени в швейцарската хазартна индустрия. Чуждестранните сайтове за хазарт може съвсем скоро да бъдат блокирани от правителството.

Доклади сочат, че швейцарското правителство може скоро да въведе законодателство, което изисква всички доставчици на интернет услуги да блокират чуждите сайтове за хазарт в Швейцария. Това включва всички обекти, които не са лицензирани в страната.

По-рано през месеца бе предложено повечето от местните швейцарски хазартни компании да получават одобрение по отношение тези нови швейцарски хазартни закони, тъй като се смята, че по този начин ще се помогне на пазар.

Много от най-големите доставчици на интернет услуги в Швейцария, обаче, изразиха неодобрението си по отношение на тези планове, като посочиха, че в резултат на това техния бизнес ще пострада финансово.

Все още не е ясно дали законът за блокиране на тези сайтове за онлайн хазарт действително ще влезе в сила. Докато се вземе официално решение, онлайн хазартните фенове в Швейцария ще имат достъп до широк спектър от големи сайтове.