GVC придобива мажоритарен дял в Crystalbet

Новини

GVC придобива мажоритарен дял в Crystalbet

Оценете новината

GVC придобива мажоритарен дял в Crystalbet

Онлайн хазартния конгломерат „GVC Holdings PLC” обяви споразумение за сключване на сделка на стойност €41,3 млн. за придобиване на 51% от акциите в онлайн игралната фирма Crystalbet в Република Грузия.

 

Според условията на мултимилионното споразумение GVC е задължен да закупи оставащите 49% от бизнеса през 2021 г. за по-ниската сума от седем пъти EBITDA за 2020 г. или €150 млн..

Crystalbet, създадена през 2011 г., притежава лицензи за предлагане на онлайн хазартни продукти, включително спортни залагания, казино игри, покер игри и игри „peer-to-peer“ на напълно регулирания пазар на Република Грузия.

През финансовата 2017 година компанията отчита приходи в размер на €34 млн. с EBITDA от и печалба след данъци на стойност €10,2 млн.. GVC потвърдиха, че текущият мениджърски екип на Crystalbet ще остане в компанията и ще запази пълните акционерни участия след първоначалното придобиване.

Как ръководните органи на компаниите коментират сделката.

В изявление, оповестяващо придобиването, Кенет Алексей, главният изпълнителен директор на GVC Holdings, заяви: „За нас е удоволствие да посрещнем Crystalbet в GVC Group, като сме впечатлени от постигнатото досега от ръководния екип.

„Чрез достъп до съдържанието, технологиите и дигиталните маркетингови умения на GVC, ние вярваме, че Crystalbet може да стане ясен лидер на регулирания грузински пазар. Това придобиване е в съответствие с нашата заявена стратегия да бъдем наистина глобален играч, съсредоточен върху регулираните / регулиращите се пазари. „

Главният изпълнителен директор на Crystalbet, Коба Гигълмайни, добави: „Когато търсехме да се впуснем в стратегическо придобиване, за да изведем Crystalbet на следващото ниво, GVC беше много добър наш избор. Опитът и репутацията на GVC на много различни географски пазари, заедно с технологичните и маркетингови умения, са ключови атракции за Crystalbet. Очакваме с нетърпение да участваме в GVC Holdings.

Завършването не подлежи на регулаторно одобрение и се очаква да настъпи до края на март 2018 г.