GVC и Ladbrokes Coral договарят сливане в размер на £4 млрд.

Новини

GVC и Ladbrokes Coral договарят сливане в размер на £4 млрд.

Оценете новината

GVC и Ladbrokes Coral договарят сливане в размер на £4 млрд.

Глобалната хазартна група „GVC” и британският букмейкър „Ladbrokes Coral” са се споразумели в сделка за сливане на стойност £4 млрд., след месеци на спекулации.

Съгласно договорената сделка, GVC оцени фирмата на 160.9p на акция, като допълнителните записи за заем са включени в още 42.8p на акция. Компаниите заявиха, че сливането ще доведе до икономии от поне £100 млн. на година.

Това сливане ще доведе до придобиването на 53,5% от Ladbrokes Coral в полза на GVC, като акционерите на Ladbrokes Coral притежават 46,5%. Главният изпълнителен директор на GVC, Кенет Александър, ще бъде начело на комбинираната група.

Съществуващите акционери на Ladbrokes Coral ще имат право на 32.7p в брой, още 0.141 обикновени акции в GVC и условно право на допълнителни 42.8p.

Обаче и двете компании потвърдиха, че крайната цена на придобиване зависи от резултата от дългоочакваното тригодишно преразглеждане на правителството на Великобритания в хазартната индустрия, където се очаква да обяви изпълнението на ограничения за термините с фиксирани коефициенти.

Понастоящем GVC наброява 2800 служители и 15 офиса в международен мащаб, докато Ladbrokes има над 3700 магазини за залагания, в които работят повече от 25 000 служители в Обединеното кралство.

Последваха и коментари

В съвместно изявление относно споразумението за придобиване на уебсайта на GVC, Кенет Александър, главен изпълнителен директор на GVC, заяви: „Създаването на една от най-големите компании за спортни залагания в света, комбиниращо портфолио от установени марки, доказана технология и водещи пазарни позиции в множество географски райони, е наистина вълнуваща перспектива.”

„GVC има доказан опит в създаването на стойност на акционерите чрез успешната интеграция на придобитите фирми, а борда на GVC смята, че тази сделка ще създаде допълнителна стойност за нашите акционери и за тези на Ladbrokes Coral.”

Джон Кели, председател на Ladbrokes Coral, добави: „Борда на директорите на Ladbrokes вярва, че предложената комбинация с GVC ускорява нашата стратегия за подобряване на клиентския опит, стимулиране на по-бързия онлайн растеж и изграждане на по-разнообразно и по-широко международно портфолио от фирми.

„Придобиването има непреодолима стратегическа обосновка, съчетана с възможността да се използват най-добрите от доказаните мениджърски екипи и да се създаде стойност за акционерите. То осигурява по-ранното изпълнение на нашия дългосрочен стойностен потенциал, поради което съветът на Ladbrokes Coral единодушно препоръча офертата на GVC.