GVC Holdings предлага $5.2 милиарда за поглъщане на Ladbrokes Coral

Новини

GVC Holdings предлага $5.2 милиарда за поглъщане на Ladbrokes Coral

Оценете новината

GVC Holdings предлага $5.2 милиарда за поглъщане на Ladbrokes Coral

Световната хазартна група, GVC Holdings, предложи да купи базираната в Обединеното кралство Ladbrokes Coral, като предлага $ 5.2 млрд. за букмейкърската компания.

GVC оцени фирмата на 160.9p за една акция, с допълнителни записи за заем, включително с допълнителни 42.8p на акция. Сключена сделка ще доведе до придобиването на 53.5% от страна на GVC от общата група, като акционерите на Ladbrokes Coral ще притежават 46.5%.

Главният изпълнителен директор на GVC, Кенет Александър, се очаква да оглави комбинираната група, въпреки че сделката все още не е приключила и може да се промени през следващите седмици.

В резултат на спекулациите по поглъщането, акциите на Ladbrokes нараснаха с 26% в началото на търговията в четвъртък, като акциите на GVC Holdings се повишиха с 6% в резултат на преговорите.

В съвместно изявление Ladbrokes Coral и GVC Holdings заявиха: „Увеличената група ще бъде световен лидер в онлайн бизнеса за залагания и хазарт, който ще се възползва от многостранна многоканална стратегия, прилагана в някои от най-силните марки в сектора.

„Разширената група ще бъде географски разнообразна с голямо портфолио от фирми в регулираните и развиващите се пазари, с мащаба и ресурсите за справяне с динамиката на бързо променящата се глобална индустрия„.

Според твърдението покупната цена ще зависи от резултата от дългоочаквания тригодишен преглед в британската хазартна индустрия, при който се очаква правителството да призове за значително намаляване на максималния дял  на залозите в терминалите за залагания с фиксирани коефициенти. Очаква се намалението да се отрази негативно върху доходите от 3,500 магазини за залагания на Ladbrokes Coral, което може да намали нетната стойност на фирмата.

GVC, която управлява марки като Sportingbet, Foxy Bingo, PartyPoker и Bwin, обяви наскоро приходи на групата в размер на £ 243,5 милиона през третото тримесечие на 2017 година, което е с 10% повече в сравнение с предходната година.

Ladbrokes Coral добави: „Всяка транзакция би увеличила позицията на разширената група на редица най-големи регулирани пазари на онлайн игри, включително Великобритания, Италия и Австралия, и би увеличил значително текущия дял на GVC в приходите от местно регулирани / облагаеми пазари с повече от 90%.