Гръцките власти разбиха група организираща незаконен хазарт

Новини

Гръцките власти разбиха група организираща незаконен хазарт

Оценете новината

greciya-flag

Властите в Гърция откри помещения, в които се организира незаконен онлайн хазарт, обслужващ азиатски граждани.

В петък, министъра на обществения ред и защита на гражданите Никос Тоскас проведе пресконференция, за да разтръби за незаконния електронен хазарта осъществяващ се в пет наети луксозни къщи в богатите предградия на Атина.

Тоскас заяви, че разследващите власти са разкрили незаконните хазартни дейности за около шест седмици и са започнали проверки в различните домове в четвъртък. В следствие на акцията бяха извършени арести на трима гръцки граждани и 125 чуждестранни такива, за които Тоскас каза, че идват предимно от Тайван.

Полицията съобщи, че хазартния пръстен е разработен от група от 18 лица, повечето от които са тайвански граждани, има и грък, които е брокер на недвижими имоти. По думите на Тоскас операцията е сложна и се осъществява чрез система за наблюдение се следи определен периметър.

В допълнение на арестите, полицията иззе €150,000 в брой и много компютри. По голяма част от незаконните хазартните дейности е осъществявана онлайн.

Гърция се надява, че ще регулира хазарта, след фалстарта преди години. През 2011 страната издаде временни разрешения, но така и те не добиха постоянен статус .

Гръцкото общество е недоволно от предложението за новия режим за регулиране на хазарта – данъка е в размер на 35% от онлайн приходите.