Глоби в Русия за игра в онлайн покер зали

Глоби в Русия за игра в онлайн покер зали

Оценете новината

russiaРуската онлайн покер общност направи още една крачка назад, след като в региона на Татарстан бе направено предложение да се глобяват играчите, които играят покер онлайн.

 

Татарстан е дом на повече от три милиона руснаци, много от които играят покер, но ако местните власти прокарат този закон, всеки, който бъде хванат да играе онлайн покер, ще бъде глобяван.

 

Според един от авторите на законопроекта, Рафил Нугуманов, предложенията са предназначени да ограничат последиците от проблемния хазарт и да направят по-лесно за правителството да изгони нелегалните оператори от страната.

 

Според измененията, изброени в законопроекта, всеки, който бъде уличен в игра на онлайн покер от 2017 г. нататък, ще бъде глобяван с между 10 000 и 20 000 рубли, което се равнява съответно на около 250 и 500 лв.

 

В допълнение към налагането на глоби за играчите, законопроектът също така има намерението да налага глоби на непълнолетните играчи и техните родители, както и на наемодателите, които позволяват да се играе онлайн покер в техните имоти.

 

Въпреки че законопроектът все още е в процес на обсъждане, той би дошъл като голям удар за покер играчите в Русия, които в последно време бяха започнали да мислят, че индустрията скоро ще бъде легализирана.

 

В момента онлайн покерът е незаконен в Русия, но въпреки закона много хора продължават да играят в офшорни сайтове.

 

Руският хазартен пазар може да се нарече най-малкото неясен към момента, тъй като регулаторът има властта на блокира сайтове, но пък собствениците на сайтовете от своя страна имат право да оспорват тези решения.

 

Разговорите за легализация не довеждат до нищо

 

През последните няколко години се наблюдават непрестанни дебати за регулирането на онлайн хазарта в Русия, но досега тези дебати не са довели до нищо продуктивно за играчите.

 

Изследване от 2015 г. показа, че 85% от интернет потребителите определят покера като игра на умения. Този резултат подкани за разговори покерът да бъде приведен към групата на игри като шаха и данъчните приходи от индустрията да се използват за финансиране на националната федерация по шах.

 

Тази идея се появи отново в началото на 2016 г., когато бе предложен закон за класифициране на покера като игра на умения, но за съжаление има твърде малък напредък по този въпрос.