Глоби и арести за нелегални залагания по време на Евро 2016

Новини

Глоби и арести за нелегални залагания по време на Евро 2016

Оценете новината

globi-za-nelegalni-zalozi

Интерпол потвърди, че са направени над 4,100 ареста, а освен това са иззети $13,6 милиона в две отделни операции, направени срещу азиатските нелегални хазартни сайтове и помещения по време на Евро 2016.

Около 4,000 нахлувания бяха извършени в Китай (включително Хонг Конг и Макао), Малайзия, Сингапур, Тайланд, Виетнам, Франция и Гърция, като част от операция SOGA VI.

Твърди се, че в места за нелегални залози са развъртени около $649 милиона общо.

Втората операция е в Камбоджа, Корея, Филипините, Тайланд и Виетнам и е насочена към мрежите от незаконни сайтове, по време на която са осъществени 33 ареста.

Тайландските офиси на нелегални хазартни сайтове са затворени и 15 човека са арестувани от малайзийската полиция.

SOGA VI е шестата по рода си операция, в следствие на която арестите са общо 12,500, $53 милиона са иззети. Затворени са около 3,400 нелегални помещения, в които са обработени около $6,4 млрд в залози.

Председателят на експертната група на Азиатско-тихоокеанския регион за организирана престъпност, заяви: „тези операции са сред най-значимите през последните години. Операциите по SOGA са важни за справяне не само с незаконния хазарт, но и с организираните мрежи, които стоят зад този и други видове престъпления. „