Германия – Камерун

Германия – Камерун

Оценете новината

Германия ще премери сили с Камерун в последния си двубой от груповата фаза “ на Купата на Конфедерациите. Двубоят е днес от 18:00 часа на Олимпийския стадион в Сочи.

Германия се нуждае само от точка, за да се класира на полуфиналите, докато Камерун трябва да спечели, ако иска да продължи напред. Африканските шампиони може дори да имат нужда от успех с два гола и за тях ще бъде много трудно да направят подобен подвиг срещу Бундестима. Техният успех през последните 12 месеца се основаваше на солидна защита като те всъщност нямат достатъчно нападателна мощ да преследват такъв резултат срещу силен съперник, какъвто определено са световните шампиони.

Разбира се, това е много променен отбор на Германия от този, който спечели Световната купа в Бразилия през 2014 г., но ние сме видели достатъчно от него, за да сме на мнение, че в него има много таланти. Те щяха да бъдат доста доволни, ако бяха победили Чили в миналия кръг, но и равенството им върши работа. Германия трябваше да наваксва гол пасив, след като Алексис се разписа в първите минути за Чили, но немците показаха характер и стигнаха до равенството.

Германците са запазили чиста мрежа в 8 от 12-те си мача след края на Евро 2016 и вероятно няма да бъдат изключително притеснени от атаката на Камерун. В другия край на терена Ларс Щиндъл се представя много добре. Футболистът на Гладбах е отбелязал и д вата мача досега на този турнир и се очаква отново да бъде ключов играч за Бундестима.

Камерун успяха да отбележат само 3 гола в последните си 5 международни мача, като загубиха три от тези срещи. Дори и по време на успеха си на Купата на Африканските нации, те вкараха средно по 1,17 гола на мач. Този тим на Германия е пълен с играчи, които са гладни за успехи и очакваме от тях пълна мобилизация срещу шампиона на Африка.

Прогноза: Германия да спечели до нула
Кофициент: 2.20 
Непозната футболна прогноза