Германия – Чили

Тази вечер от 21:00 часа в един от най-интересните мачове в турнира за Купата на Конфедерациите един срещу друг се изправят отборите на Германия и Чили. Срещата е на стадион „Казан Арена“ и се очаква да се играе пред пълни трибуни.

И двата отбора започнаха турнира с победи, но нито един от тях не бе напълно убедителен. Чили се нуждаеше от 81 минути, за да открие резултата срещу отбора на Камерун, преди да спечели с 2:0. Междувременно Германия записа успех с 3:2 над Австралия. Тяхната младежка формация ще трябва да се представи доста по-убедително в защита, ако искат да спрат отбора на Чили да излезе еднолично на върха в групата.

Йоахим Льов очевидно използва този турнир и мачовете преди него, за да даде почивка на опитните играчи и да позволи на някои младежи да покажат потенциала си. Досега нещата вървят доста добре за тима с две победи и едно равенство този месец. Това обаче ще бъде най-големият тест на отбора, тъй като шампионът на Южна Америка Чили е много силен тим.

За разлика от Германия, Чили приемат това състезание много сериозно. Хората на Хуан Антонио Пици се надяват да спечелят голям турнир за третото поредно лято, което ще им позволи да се отправят към световното първенство през следващото лято с много самочувствие, стига да могат да преминат квалификациите. Алексис Санчес влезе от пейката, за да вдъхнови Чили за победата срещу Камерун, а в предстоящия мач със сигурност нападателят на Арсенал ще започне като титуляр. В атака ще действа и Едуардо Варгас, който е статистически най-добрият реалиатор за тима. Той е вкарал 34 гола в 73 международни срещи, докато Санчес има 37 гола в 111 мача.

В отбора на Чили има четирима футболисти с над 100 мача за националния тим, докато в Германия само двама са играчите с над 20 участия с международната фланелка. Чили ще се хвърли с всички сили да спечели този двубой и очакваме по-опитният им състав да запише успех над Бундестима.

Прогноза: 2
Коефициент: 2.60 
Непозната футболна прогноза