Флойд Мейуедър спира със спортните залози; иска да си купи отбор от НБА

Флойд Мейуедър спира със спортните залози; иска да си купи отбор от НБА

Оценете новината

Букмейкърските къщи в Лас Вегас могат да загубят един от най-важните си клиенти, ако той се сдобие с поне част от собствеността на професионален баскетболен отбор.

На пресконференция, боксовата звезда Флойд Мейуедър заяви, обмисля да се опита да стане собственик на отбор от Националната баскетболна асоциация (НБА). За да направи това, на Мейуедър ще му се наложи да спре да залага милиони на различни спортни игри.

„Вие, момчета, знаете, че обичам да залагам на спорт“, каза Мейуедър пред репортерите. „Но съм решил да се отдръпна от залозите на спорт засега. Искам да вляза в управлението на отбор от НБА.“ Нетната стойност на богатството на Мейуедър се изчислява на между $400-$600 млн.

Няма да е преувеличено ако кажем, че букмейкърите в Лас Вегас ще почувстват осезаемо липсата на клиента Мейуедър. През 2014 г., боксьорът е заложил около $13 млн. на Супер Боул, което е почти 11 на сто от общата сума на парите, заложени на играта в целия щат Невада. $119 млн. бяха заложени на Супер Боул тогава и това бе нов рекорд, който бе подобрен от изданието на футболния сблъсък от миналата година, когато общата стойност на залозите надмина $132 млн.

Мейуедър заложи за Клипърс през 2014 г., но тогава залогът му не успя.