Фиорентина срещу Уест Хем | 07.06.2023

Фиорентина срещу Уест Хем | 07.06.2023

Фиорентина срещу Уест Хем: Предварителен преглед и прогноза

Арена Фортуна в Прага ще бъде домакин на едва втория в историята финал на Лигата на конференциите, като Фиорентина ще се изправи срещу Уест Хям Юнайтед в сряда от 22:00 часа.

Феновете на по-големите клубове често гледат с пренебрежение на Лига Европа и Лига на конференциите. Тези състезания може да нямат голяма стойност в техните очи. Но това представлява огромна възможност за по-малки клубове да продължат да играят в Европа. А Фиорентина и Уест Хем Юнайтед ще се сблъскат на финала тази седмица и имат отличен шанс да спечелят квота за Лига Европа за следващия сезон. Фиорентина беше видяна за последен път в европейски финал преди повече от три десетилетия, когато Ювентус ги победи във финала на Купата на УЕФА през 1990 г. Това е огромна възможност за Ла Виола да продължат да играят континентален футбол.

Осмото място на Фиорентина не беше достатъчно, за да си осигурят класиране за Лига на конференциите през следващия сезон. Те обаче могат да се изкачат до Лига Европа, като победят Уест Хям Юнайтед в Прага. Късният победен гол на Антонин Барак в продълженията срещу упорит отбор на Базел ги отведе до финала в Прага. Фиорентина има едно последно препятствие под формата на Уест Хем Юнайтед. Дейвид Мойс преживя труден сезон на и извън терена. На един етап „Чуковете“ изглеждаха обречени да изпаднат във Висшата лига, преди да оцелеят доста комфортно в края на кампанията.

Поради големите разходи миналото лято, Дейвид Мойс беше под натиск да постигне резултати. Без тях работата му беше обект на масово наблюдение, като мнозина вярваха, че той може да бъде уволнен в края на сезона. Сега обаче шотландецът би искал да сложи край на огромната суша в трофеи в Уест Хем, който не е печелил нищо от ФА Къп през 1980 г. Докато Чуковете бяха доста колебливи във Висшата лига, те останаха непобедени в Лига на конференциите. Те стигнаха до финала в Прага благодарение на силно представяне като гости на АЗ Алкмаар – мач, решен от късен гол на Пабло Форнаис.

Факти преди мача  

  • Фиорентина е най-резултатният тим в Лига на конференциите с 36 гола досега
  • „Виолетовите“ не са участвали в европейски финали от Купата на УЕФА през 1990 г.
  • Фиорентина отбеляза поне 3 гола в последните си 6 европейски мача далеч от дома
  • Уест Хем Юнайтед е непобеден в Лигата на конференциите този сезон
  • Уест Хем за последно спечели голям трофей през 1980 г. в турнира ФА Къп.

Фиорентина срещу Уест Хем: Прогноза

Без значение от качеството на този турнир, финалът изглежда доста интересен между два отбора с класа и талант в състава. Най-резултатният отбор в турнира – Фиорентина, ще се изправи срещу непоедения Уест Хем. Въпреки че има някои талантливи звезди и в двата отбора, всичко зависи от това кой може да повлияе на играта в този един момент на магия, нещо, което смятаме, че Уест Хям може да направи и очакваме „чуковете“ да спечелят трофея.

Прогноза: Отбор Да Спечели Трофея – Уест Хем

Коефициент: 1.90 в PalmsBet

Интересни пазари в PalmsBet:

  • Двоен шанс Х2 – 1.47 коеф.
  • Брой Голове – Първо Полувреме – Над 0.5 -1 .41 коеф.
  • Двата Отбора Да Отбележат? – ДА – 1.78 коеф.