Едно на осем деца в Европа често залага онлайн

Новини

Едно на осем деца в Европа често залага онлайн

Оценете новината

child

Не е тайна, че децата в Европа играят хазарт, едно скорошно проучване показа, че този проблем може да бъде много по-голям, отколкото всички ние осъзнаваме.

Масивна общоевропейско изследване на деца на възраст от 15 до 16 години разкри, че едно на всеки осем деца в Европа играе хазарт регулярно. Това проучване включва над 96 000 деца, и показва, че онлайн игрите, и в частност онлайн букмейкърски къщи в ЕС нарастват с потресаваща скорост.

23% от момчетата казват, че играят онлайн хазарт за пари през изминалата година, 5% от момичетата твъдят същото. Страните, които отчитат най-висок процент на деца комарджии (33% или повече) са Хърватия, Кипър, Финландия, Гърция (може би игрят гръцката бинго игра), Черна гора и Словения. Страните с най-редовните деца комарджии (четири или повече пъти седмично) са Дания, Швеция, Естония, Норвегия и Финландия.

Новината, че децата играят хазарт в Европа е разбираемо, когато се вземат под внимание факта, че използването на интернет е драстично увеличено през последното десетилетие. Повечето доклади поставят текущия брой на интернет потребителите по целия свят на 3,4 милиарда, в сравнение с преди 10 години, когато е бил само 1,1 млрд.

Какво означава това за в бъдеще?

Този скорошен доклад, изработен от европейските хазартни новини не означава непременно, че е нещо лошо. Други проучвания показват, че пушенето и пиенето от непълнолетни, е намаляло през последното десетилетие. 54% от 15-16-годишните в Европа заявяват, че „никога“ не са пушили, и само 46% твърдят, че са пили алкохол през последния месец, в сравнение с 56% през 2005 година.

Да, децата играят хазарт в Европа, но толкова дълго, че да развият пристрастяване към хазарта, това изглежда малко вероятно да причини някакви драстични негативни последици за бъдещето на младите хора.