Двата отбора да отбележат гол – Анализ на залога

Двата отбора да отбележат гол - Анализ на залога

Залогът „И двата отбора да отбележат“ е един от най-популярните в онлайн букмейкърите като данните предполагат равномерно разпределение на двата резултата – ДА и НЕ. В големите пет лиги в Европа през последните сезони в над 50% от мачовете и двата отбора отбелязват поне един гол.

Когато използваме по-задълбочен подход за анализиране на залаганията на двата отбора да отбележат, става ясно, че има повече от това, отколкото да хвърлим монетата и да изберем една от двете опции. Въпреки почти шанса от 50/50 в повечето случаи на азлога, този тип залагания зависи от двата отбора, които играят, как играя напоследък, предишните им резултати един срещу друг и в кой момент от сезона се провежда двубоя.

Поглеждайки към английската Висша лига за период от няколко сезона, то се вижда, че двата отбора отбелязват между 18 и 21 от мачовете си на сезон. Това, от което залагащите се нуждаят обаче, са надеждни статистики за мачовете, които могат да показват къде по-вероятно е отборите да вкарват и да получат в своите срещи.

На какво да обърнем внимание при залагането на опцията Гол/Гол?

Головата разлика може да бъде от голямо значение при избора на мачове за тази опция. Вие трябва да обърнете дали даден отбор вкарва и допуска голове в хода на сезона. Например след 10 изиграни срещи, когато един тим има голова разлика 22-20, то е ясно, че вкарва и допуска голове. Ако този съперник обаче се изправи срещу отбор с голова разлика 11-8, то не може да очаквате голове само от единия тим. Вие трябва д намерите два сходни отбора с идентична голова разлика и да бележат голове, за да сте по-сигурни в залога си.

Гледайки Висшата лига в един от предходните сезони, имаше само леко влияние върху вероятността от Гол/Гол въз основа на това дали и двата отбора са вкарали в предишния мач. Един или и двата клуба не успяха да намерят мрежата в 48,2% от мачовете във Висшата лига през един от предходните сезони и ако и двата отбора не бяха вкарали в предишния мач на отбор, тогава поне един не е вкарал средно 51,1% от следващите срещи.

Дали отборите имат форма в залозите на Гол/Гол?

Ако и двата отбора са вкарали в предишния мач на отбор, тогава те са го направили отново в следващия мач на този отбор в 54,8% от случаите, в сравнение с общата средна стойност от 51,8%. Това показва, че познаването на резултата от предишен мач може да ви даде леко предимство, въпреки че, някои отбори могат да имат различен подход към следващия мач предвид момента, в който се играе той.

Въпреки това, всеки отбор в дивизията в Англия за сезон 2015/16 е имал поне три поредни мача, в които и двата отбора са вкарали, както и три поредни срещи, в които и двата клуба не са успели да отбележат, така че можете да предположите, че е вероятно да имат такава серия в даден момент.

През изминалите години във Висшата лига, Евертън имаше най-дългата серия с Гол/Гол от 16 мача през сезон 2012/13. Най-дългата серия без отбелязването на голове от двата отбора пък е на Бърнли от 12 мача през 2014/15.