Дъндолк – Розенборг

Дъндолк приема Розенборг в среща от втори предварителен кръг на Шампионска лига. Мачът е днес от 21:45 часа на стадион „Ориел Парк“ в Дъндолк.

Дъндалк регистрира най-големите си успехи в европейския футбол през миналия сезон, след  като стигнаха до плейофите на Шампионската лига, където обаче загубиха от Легия Варшава, но си спечелиха участие в груповата фаза на Лига Европа. Този удължен сезон на европейската сцена даде отражение върху представянето им в ирландския шампионат и поради феноменалната форма на Корк Сити те вече не са част от борбата за титлата. Това може да насочи вниманието им върху създаването на още едно незабравимо участие в най-големия клубен турнир в Европа. За щастие на Дъндълк, те изглежда са се възстановили от летаргията си в началото на сезона и сега се намират в отлична форма. Те записаха успех с 1:0 над Бохемианс миналата сряда, записвайки пета поредна победа като в тези срещи са вкарали общо 16 гола. Както бихте очаквали, историята на домакините в Шампионската лига не е изпълнена с успехи Те спечелиха само един от последните си осем мача в турнира, но пък загубиха само три пъти и са избягвали поражението в 75% от мачовете си. След завръщането си в европейския футбол през сезон 2010/11, те са непобедени у дома в шест от 11-те си домакински мача.

Розенборг са известно име в европейския футбол, но напоследък не се представят добре. През миналия сезон те стигнаха до трети предварителен кръг в Шампионска лига, завръщайки се след 5-годишно отсъствие от надпреварата. Във втори квалификационен кръг норвежкият шампион отстрани Ньоркопинг, но след това сведе глава пред АПОЕЛ Никозия.  Далеч от дома Розенборг не успя да спечели нито един от последните си шест европейски мача, а те са загубили последните си пет мача навън в Шампионската лига.

Дори и в страната те не се представят добре като гости, като са спечелили само два от последните си шест мача във всички състезания. Това дава отлични шансове за отбора на Дъндолк и очакваме да не загубят тази среща.

Прогноза: 
Коефициент: 1.83
Позната футболна прогноза