DraftKings стартира DFS сайт в Германия

Новини

DraftKings стартира DFS сайт в Германия

Оценете новината

Дейли фентъзи спортния оператор, DraftKings, стартира операции в Германия, като част от усилията си за диверсификация на географския източник на приходи.

В четвъртък, Yahoo Finance съобщи, че DraftKings дебютира бета версия на своя немски сайт. Този ход бе направен през януари, след като DraftKings бе награден с лиценз за „контролирани игри на умения“ от Malta Gaming Authority, с който DraftKings се насочва към целеви пазари в Европейския съюз.

Немският сайт на DraftKings предлага една и съща палитра от възможности за спорт, които са на разположение за основния американски пазар на компанията, включително футбол, голф и четирите най-големи северноамерикански професионални спортни лиги.

DraftKings, който стартира британски сайт миналата година, започва да изследва международно разширяване след края на 2015 г. Бумът на базираната в САЩ, DFS индустрия, се откроява с постоянен поток от негативно внимание от страна на медиите.

Обратно в САЩ, DraftKings току-що започна нова кампания с телевизионна рекламна, фокусирана около голф турнира Мастърс. Голфа има малък принос за общите приходи от DFS и остават въпроси за неговата законосъобразност съгласно Unlawful Internet Gambling Enforcement Act. Но DraftKings предприе стъпки за засилване на значението на спорта за компанията.

През февруари DraftKings подписаха партньорство с PGA Tour играча Уили Уилкокс, чиито спецификации не бяха точно изяснени, но Уилкокс е заяви, че той ще „помага на DraftKings с някои епични събития.“