DraftKings прави проучване за злоупотреби

Новини

draftkings_logo

Дейли фентази операторът, DraftKings, разследва свой играч за потенциално съучастие в злоупотреба за победа в “Fantasy Football Millionaire” състезанието.

Потребителят Мартин Кроули, който в сайта е известен с потребителското име „papagates,“ беше сред победителите в конкурса, в който наградата е $1 милион. Но братът на Кроули, Том, също е спечелил $1 милион от състезание миналата година, което веднага доведе до спекулации, че двамата са заговорничели за спечелване на състезанието.

Директорът на DraftKings, Дженифър Агуиър потвърди пред „Wall Street Journal”, че те „са в процес на текущо разследване.“

Коментар за по-нататъшните действия за вътрешното проучване бе отказан. То е фокусирано върху това дали поне един победител в неделното състезание е намерил пътя към заобикаляне на ограниченията на сайта, за това колко тъпи може всеки потребител да се включи, както и за нивото на взаимоотношенията, които може да има с други играчи.

Играчите имат право на максимум 150 вписвания за „Fantasy Football Millionaire”. За този конкретен конкурс, имаше почти 257 000 вписвания от $20 всяко.

Ако братята са направили максимум вписвания, това означава, че имат общо 300. А споделянето им с цел злоупотреба е неприемливо.

Освен това с победителя в състезанието, служител на DraftKings е обвинен за използване на вътрешна информация, за да спечели шестцифрена награда. Този инцидент, от своя страна, доведе до призиви за федерално регулиране на дейли фентази спортните игри.