DraftKings и FanDuel официално обявиха сливане

Новини

DraftKings и FanDuel официално обявиха сливане

Оценете новината

dkfdmerger

Двете най-големи онлайн дейли фентъзи спортни компании в САЩ, DraftKings и FanDuel, обявиха, че ще се слеят.

Когато мислите за интернет дейли фентъзи спортни сайтове в САЩ, най-вероятно се сещате за две имена. DraftKings и FanDuel са лидери в индустрията в продължение на години, и двете постоянно се конкурират една срещу друга за надмощие.

Сега, всичко свърши. Американските хазартни новини гръмнаха в края на миналата седмица, двата US DFS сайта официално обявиха, че ще обединят усилията си по някое време през 2017 г. в опит да „служат по-добре на клиентите си.“ Тази новина шокира някои. DraftKings и FanDuel са похарчили милиони долари конкурирайки за рекламни права.

Финансовите подробности все още не са обявени, но и двете компании са заявили своето убеждение, че това сливане ще бъде от взаимна полза. Като работят заедно, те ще спестят милиони на оперативни разходи, и по-добре да преследват нови продукти и функции на сайта.

Къде в САЩ може да играете онлайн дейли фентъзи спортове?

Законността на интернет дейли фентъзи спортове в САЩ е сложна тема. В повечето щати, DFS са позволени, тъй като те се считат за игри на умения, а не на късмет. Щатите, които забраняват DFS твърдят, че те са противоконституционни, и следва да се разглеждат като традиционните спортни залагания. Онлайн хазартните закони в Уисконсин 2016 са първенци в разрешаване на всички големи DFS сайтове да работят.

Главния изпълнителен директор на DraftKings, Джейсън Робинс, говори пред медиите за партньорството, казвайки: „Ние винаги сме се стремели да осигурим възможно най-добрия опит на нашите клиенти и това сливане ще помогне за изпълнението на нашата цел за изграждане на трансформационна, глобална платформа за спортни развлечения.“