Децата в Австралия смятат хазарта за нещо нормално

Новини

kids

Изследване, направен във Виктория, Австралия, показа, че децата на възраст между 8 и 16 години смятат хазарта за „нормална” част от спортното събитие, освен това те си спомнят много промоции на различни оператори, и вярват, че залагащите няма да загубят.

Списание за обществено здраве публикува резултата от изследването, според който децата в Австралия и Нова Зеландия знаят името на не една хазартна компания, както и подробна информация за промоциите им. Рекламите за бонус залози и кешбек оферти остават в съзнанието на децата.

Съавтора на проучването, доцент Саманта Томас, вярва, че промоциите рекламиращи големи победи на базата на определени спортни резултати  карат децата да вярват, че не можем да загубим от хазарт.

Хазартната индустрия в Австралия похарчи $145 милиона за реклами, което я поставя на четвърто място по похарчени за маркетинг пари в брой.

Проучването показа, че гледането на реклами за хазарт се е превърнало в „нормална“ част от гледане на спортни събития за децата. Sportsbet и TAB са сред марките, които децата помнят най-много.

Доста родители не говорят на децата си за хазарт, а трябва. Освен разговорите за алкохол, наркотици и цигари, е необходимо да се провеждат и такива за хазарт.

Време ли е за законови промени?

Авторите на изследването настояват за промяна в закона. Според тях трябва да се намали влиянието на рекламите за хазарт.

Всъщност не само хазартните реклами указват влияние върху децата ни. Благодарение на телевизията малчуганите ядат повече сладко, започват да консумират алкохол от рано, но всичко това е част от културата и ежедневието ни, не можете да заключите децата си вкъщи без телевизия и интернет.

Но можем да говорим с тях за скритите опасностите, за които те дори не подозират.