Датските приходи от хазартни игри се увеличиха с почти 7% през Q4 на годината

Новини

Датските приходи от хазартни игри се увеличиха с почти 7% през Q4 на годината

Оценете новината

Датските приходи от хазартни игри се увеличиха с почти 7% през Q4 на годината

Датската хазартна общност продължава да процъфтява.

 

Това се разбра след предоставянето на данни от датския орган за хазарт (DGA), приходите от хазарт за целия пазар за последното тримесечие на 2017 г. се увеличават. Това включва онлайн и наземни казина, залагания и игрални автомати.

Според доклада на DGA общите брутни приходи нараснаха с около 6,9% в сравнение с миналата 2016 година. Онлайн казината отчитат ръст от 16,7% на годишна база за около $3,79 млн. (DKK 22,8 млн.). Това е и 5% увеличение от третото тримесечие на 2017 г. Повишаването на онлайн активността в страната е в съответствие с това, което глобалната общност за онлайн игри съобщава.

Пазара на спортни залагания също бележи ръст.

Спортните залагания също натрупаха приходи през миналата година. През четвъртото тримесечие на 2017 г. индустрията отбеляза скок от 23,8% през третото тримесечие и малко над 29% през последното тримесечие на 2016 г. Спортни залагания, включително промоциите проддължават да се развиват както в Северна Америка, така и в Европа, но по-скоро в Европа, тъй като САЩ чакат решението на Върховния съд относно възможното обръщане на Закона за защита на професионалните и любителските спортове от 1992 г.

Изглежда, че ще има промяна в онлайн хазарта по отношение на действията на живо в страната. Датските седем наземни казина отчитат спад от 4,4% спрямо предходното тримесечие. Това също представлява спад с 3,3% на годишна база. Това е изненадващо снижаване надолу, като се има предвид увеличението от 21,7%, което индустрията е видяла от 2014 г. Печалбата на игрите в Arcade и в ресторантите също е намаляла, което показва спад с 2,5% спрямо третото тримесечие при загуба от $1,33 млн..

Дания започна да отваря своите политики по отношение на хазарта в страната. Въпреки че винаги е била малко либерална, лотарийте са ограничени само до държавните Danske Spil. Лотарията е увеличила приходи за страната с над $515 млрд. (DKK 3,1 млрд.). Въпреки това през януари тази година DGA отпусна правилата за залагания на състезания за коне, кучета и гълъби, както и на бинго. Този ход беше последван от предходни реформи от 2012 г., включващи намалени такси за подновяване на лицензи и създаване на нова ежедневна програма за лицензиране на дейли фентъзи спортове.

.