Дали Великобритания ще легализира марихуаната преди 2020?

Използването на марихуана нараства по целия свят в продължение на години, но дали Великобритания ще легализира марихуаната в скоро време? PaddyPower позволява на своите клиенти да залагат по въпроса!

Марихуаната сега е част от модерната култура. Въпреки дългите години на анти-марихуана кампании от редица несигурни лица и корпорации, зелените листа оцеляха, и са лесно достъпни в повечето части на света. Много страни разглеждат ефектите и решават дали да я декриминализират или направо легализират, докато други все още ще ви хвърлят в затвор ако пушите джоинт.

Една от страните, които тепърва ще прави промени върху законите си относно законността на марихуаната, е Великобритания. Това не спира британците да се наслаждават на цигара марихуана, като тази индустрия носи около £6.8 милиарда на година. Привържениците на легализирането на марихуаната в Обединеното кралство смятат, че може този пазар може да допринесе с между £750 милиона и £1 милиард за нацията всяка година, ако се обложи с данък. След Brexit, тези пари можи би ще са необходими.

Така че Великобритания ще легализира марихуаната в скоро време? Но нека отбележим, че марихуаната все още е включена в списъка на наркотици от клас B в страната, което означава, че е далеч от легализиране, но ако бъдете заловени с малко количество, няма да има сериозни последици за вас. Независимо от това, арестите за марихуана във Великобритания представляват 67% от всички нарушения свързани с наркотици.

Дали Великобритания ще легализира марихуаната преди 2020 г.? Залагам на това!

Вътрешното министерство многократно заявя, че нямат планове да легализират марихуаната, но във времето позицията им може да се промени. Една скорошно петиция, призоваваща за законност направи бум, след като получи над 150 000 подписа, които предизвикаха реакция от страна на правителството. След усърдни изследвания, те отговориха, като казаха, „Съществени научни доказателства показват, че канабисът е вреден наркотик, който може да навреди на здравето на човека. Нямаме планове за легализиране на канабиса, тъй като не бихме нанесли вреда на индивидите и общностите. „

Не е съвсем ясно какво показват проучванията за тази предполагаема вреда, но за сега мнението е това. С течение на времето обаче, правителството на Великобритания може да последва тенденцията, на държави като Уругвай, Холандия, Словения, и много други, като позволява на гражданите си, за да се насладят на марихуаната.

Като един от най-добрите онлайн букмейкъри в Англия, PaddyPower е известен с предлагането на някои от най-нестандартните залози. Всъщност можете да заложите на това дали марихуаната ще бъде легализирана във Великобритания преди 2020 г. В момента коефициента за ДА е 12/1.