Дали Аманда Нунес ще победи Роузи?

Дали Аманда Нунес ще победи Роузи?

Оценете новината

Завръщането на Ронда Роузи ще стане след по-малко от две седмици, и залог на Аманда Нунес с Bwin, може да бъде най-добрият вариант.

За изключително кратък период от време, Ронда Роузи стана от сравнително неизвестна все още джудистка до един от най-опасните конкуренти в смесените бойни изкуства. От март 2011 г. до ноември 2015 г. тя стана ненадмината, с всяка победа идваше с по-опустошителен вид от предишната. Тогава тя се изправи срещу Холи Холм.

Още в началото на битката с Холм стана ясно, че това няма да бъде обичайна битка за Ронда. Нейният агресивен  подход беше удържан от Холм, която държеше 33-2-3 професионален бокс рекорд и е обучена от може би най-добрият отбор в MMA. Правият ляв на Холм й помогна много по време на първия рунд, и ефекта върху Роузи беше очевиден.

Измина по-малко от една минута от втория рунд, когато Холи отново отправи прав ляв и разклати шампиона. Роузи бе разклатена и точно навреме, Холи я нокаутира с удар в глават и спечели титлата в категория „Петел”.

Коя е Аманда Нунес?

Докато Ронда Роузи се разкъсваше между дивизията, многобройните спонсорства и филмови роли, Аманда Нунес тихо напредваше по пътя си нагоре в класацията. Изключителната бразилка имаше кратка серия в Strikeforce и Invicta в началото на кариерата си.

Когато тя пристигна в UFC през август на 2013 г., видяхме колко опасна е всъщност. Тя бързо разтърси с две директни ТКО победи в 1-ви рунд, преди да се изправи срещу Кат Зингано. След доброто представяне в първия рунд, Нунес се забави и бе победена от Кат късно в мача. Това бе последната й стъпка встрани към днешна дата, тъй като тя в момента е в серия от четири поредни победи, включително победа в шампионата над Миша Тейт в UFC 200. След последния й победа, залога за Аманда Нунес да победи следващия уикенд изглежда много логичен.

Къде беше Роузи?

След опустошителното си загуба от Холи Холм, Ронда Роузи беше почти напълно извън светлината на прожекторите. Няма съмнение, че е един от най-натоварените бойци в спорта по отношение на изискванията на медиите, и може само да си представим как това ще се отрази на подготовката й за битката.

Роузи направи кратко появяване през февруари, тогава тя шокира света, като разкри, че е  мислила за самоубийство след нокаут поражението. „Това, което съм аз сега, не е това, което бях? Буквално седях там и мислех за самоубийство „, каза тя. За щастие, Ронда намери помощта, от която имаше нужда от семейството и приятелите си, и остана заета с редица филмови роли и на разстояние от ММА. Със сигурност има въпроси за мача на 31 декември, и много ММА анализатори поставят залог на Аманда Нунес да победи Ронда Роузи, според тях, Роузи не е същата, след бруталната й KO загуба.

Нунес vs. Роузи коефициенти

Въпреки поредицата от четири поредни победи на Нунес, както и спечелването на титлата от Миша Тейт , миналия юли тя бе определена като аутсайдер в UFC 207, според повечето онлайн букмейкърски къщи във Великобритания. Това вероятно се дължи на факта, че сме виждали много нейни загуби в миналото, а и сърдечните й проблеми са били фактор в цялата й кариера. Коефициента за Нунес, да победи Роузи в момента е 2,37, според Bwin.

Преди UFC 193, Роузи нямаше спиране. Никога преди не сме виждали такава опасна комбинация от елитни умения и несравнима агресия в WMMA. Тази представа беше разбита, но впечатляваща победа над Нунес може да й помогне да се изтрие спомена за тежката  загуба. Коефициента за Роузи да победи Нунес в момента е 1,61.

Така дали залог за Аманда Нунес е добра идея? Е, има много причини да мислим така. Тя е била много по-зает боец, и последнат й победа беше демонстрация на нейната поразителна сила. Именно този поразителна игра, може да й донесе победата в UFC 207, и може да се очаква тя да се използват подобен план за игра, на този на Холи Холм.