Чили – Германия

Чили – Германия

Оценете новината

Националните селекции на Чили и Германия се изправят една срещу друга тази вечер от 21:00 часа във финала на Купата на Конфедерациите, който ще се играе на стадион „Крестовски“ в Санкт Петербург.

В хода на турнира вероятно е честно да се каже, че тези два отбора се представиха най-силно и затова заслужават място на финала. Що се отнася до техния състав, тук имаме два доста контрастиращи отбори. От една страна, имаме Чили с всичките си опитни играчи на турнира в Русия, а от друга страна, Германия дойде с много млади и талантливи футболисти, които разгърнаха потенциала си.

Тези две държави са се срещнали до момента пет пъти, единият от които беше в груповата фаза на този турнир. Досега Чили никога не е побеждавала Германия, докато германците са победили в четири от петте предишни срещи. Във втория кръг на груповата фаза срещата между двата състава обаче завърши 1:1 като шампиона на Южна Америка имаше доста повече шансове за победата.

Чилийският тим се класира за този финал, след като изигра много здрав мач срещу Португалия и трябваше да дочака изпълнението на дузпи, за да елиминира европейския шампион. Клаудио Браво отчая изпълнителите на Португалия и с три спасявания класира тимът на финала. От друга страна, Германия мина доста лесно през Мексико като спечели с 4:1. Немците ще бъдат доста по свежи за тази среща и ни очаква много интересен двубой.

Юлиан Дракслер и Леон Горецка ще бъдат двигателите на Германия в средата на терена, а срещу тях Алексис Санчес и Артуро Видал ще трябва да вложат много енергия, за да ги спрат. Горецка вкара две попадения на полуфинала срещу Мексико и ще бъде следен зорко от бранителите на Чили, които демонстрираха добра игра на турнира до момента. В чилийския отбор има много повече опит и ако този път съумеят да реализират положенията си, то очакваме да запишат първа победа срещу Германия в своята история.

Прогноза: 1
Коефициент: 3.10 
Непозната футболна прогноза