Чили – Австралия

Чили – Австралия

Оценете новината

Чили се изправя срещу Австралия в мач от последния кръг от група „Б“ на Купата на Конфедерациите. Двубоят е днес от 18:00 часа на стадион „Откритие Арена“ в руската столица Москва.

В група „Б“ Германия и Чили се очаква да продължат напред, но никоя страна все още не е елиминирана. Австралия трябва да спечели, за да продължи в следващата фаза като вероятно ще се нуждае от победа с поне 2 гола, така че те имат много стимул да излезнат и да предложат относително отворена игра, което предполага, че головете в двете врати няма да липсват. И двата отбора са вкарали и в двата мача на Австралия в този турнир досега. Това е така в седем от последните им девет мача като цяло. Чилийският тим естествено има атакуващ стил на игра, което може да им помогне до известна степен, тъй като австралийците действат добре на контра-атака и го показаха срещу Германия още в първия мач.

Чили притежават по-голямо качество в състава от Австралия, но е много възможно да се получи равностоен двубой. Защитата на Чили в никакъв случай не е силното звено на отбора, което може да се окаже проблем за южноамериканците. Азиатските шампиони, които трябва да преследват максималните точки в тази среща, със сигурност ще дадат възможности на талантливите атакуващи играчи на Чили за опасни атаки. Алексис Санчес прави впечатляващ турнир като се завърна след травма и вкара попадението за своя тим срещу Германия. Той вероятно ще бъде под пара в предстоящия мач и е много възможно да се разпише срещу Австралия.

Трябва да се отбележи, че и двата отбора са отбелязали в 6 от последните 10 международни срещи. Като се има предвид това, както и характерът на груповата ситуация, която ще принуди Австралия да играе атакуващо, изглежда, че има стойност в избора на залога Чили да спечели и двата отбора да отбележат гол.

Прогноза: Победа за Чили и двата отбора да отбележат
Кофициент: 2.75 
Непозната футболна прогноза