Брокер на JP Morgan откраднал $20 млн., за да финансира зависимостта си към спортните залози

Брокер на JP Morgan откраднал $20 млн., за да финансира зависимостта си към спортните залози

Оценете новината

Според ново съобщение за пресата, издадено от Министерството на правосъдието (DOJ) на САЩ, бивш инвестиционен консултант на JP Morgan е осъден на пет години затвор през тази седмица за използването на уважаваната си позиция, за да измами множество клиенти с над $20 млн.

 

Майкъл Опенхайм, на 49 години, лъгал своите клиенти в течение на период от седем години, казвайки им, че инвестира парите им в облигации. Той им изпращал фалшиви документи с реализираните печалби от облигациите и ги уверявал, че парите продължават да се натрупват.

 

Суровата действителност обаче е, че Опенхайм е използвал парите за собствената си лична изгода. Той използвал голяма част от парите за залози на спортни събития, докато друга част отивала в онлайн търговия, връщане на борчове към други клиенти, луксозни облекла и екскурзии и др.

 

Той твърди, че е насочил измамата си към осем от най-богатите си клиенти, защото те били най-малко вероятно да забележат измамата. Но в крайна сметка престъпната му схема бе разкрита от JP Morgan през миналата година и Опенхайм пледира виновен, след като ФБР събра достатъчно доказателства срещу него, за да получи присъда.

 

„Признавам, че това, което направих, беше ужасно“, призна Опенхайм пред съдията преди произнасянето на присъдата. „Ако не бях в хватката на зависимостта ми към залозите, това нямаше да се случи.“

 

В допълнение към петте години зад решетките, Опенхайм ще трябва да плати над $20 млн. на американското правителство и $27 млн. на жертвите на престъпленията си.