Британската комисия по хазарта (GC) публикува годишна статистика

Новини

Британската комисия по хазарта (GC) публикува годишна статистика

Оценете новината

uk-gambling comission

Комисията по хазарта (GC)  публикува своите последни статистически данни за хазартната индустрия на Великобритания, разкривайки лек спад в броя на магазините за залагания в страната.

Броят на магазините за залагания във Великобритания, през  март 2016 възлиза на 8809, налице е понижение с 1,9%, в сравнение с 8975 работещи през март миналата година.

Броят на В2 машините в тези пунктове спадна с 0.5% спрямо същия период.

Спад се отчита и в броя на бинго помещенията, които са намалели с 10,1% – до 599 в периода от март 2015 г. и март 2016.

GC отбелязва, че дистанционният хазарта във Великобритания остава „стабилен“, той носи £ 3.6 млрд за периода октомври 2014 г. до септември 2015, представляващи пазарен дял от 29%.

Общият брутен доход от хазартната индустрия във Великобритания за периода октомври 2014 г. – септември 2015 възлиза на £ 12.6 млрд.

За сравнение, за периода април 2014 г. до март 2015, той бе £ 11.2 млрд.

GC програмния директор Джеймс Грийн каза: „Днес ние публикуваме ясни данни за хазартната индустрия във Великобритания.

„За първи път цифрите включват почти пълна година струва на данни,що се отнася до онлайн хазартните оператори – пазарния дял на онлайн залагания, бинго и казино сектор е 29%, а ние ще се интересуваме и занапред, за да се видим какви ще бъдат промените с течение на времето „.

Грийн отбеляза също и промените в офлайн сектора.

Той добави: „Налице е намаление на броя на магазините за залагания, аркадите и бинго залите в последните две години.“

„Пазарните тенденции и изследвания на участието на потребителите са от ключово значение за формирането на регулаторната политика на Комисията, за да се запази хазарта във Великобритания безопасен за потребителите и справедлив.”