Брейдаблик срещу Шамрок Роувърс | 18.07.2023

Брейдаблик срещу Шамрок Роувърс | 18.07.2023

Оценете новината

Брейдаблик срещу Шамрок Роувърс | 18.07.2023

Брейдаблик срещу Шамрок Роувърс: Предварителен преглед и прогноза

Брейдаблик посреща Шамрок Роувърс в мач реванш от първия квалификационен кръг на Шампионска лига. Двубоят е тази вечер от 22:15 ч. като исландският шампион има гол преднина след победата си в първия мач.

Действащият шампион на Лигата на Ирландия Шамрок Роувърс ще пътува до Исландия с изоставане от един гол, тъй като допусна изненадваща загуба у дома с 0:1 миналата седмица. Все пак тимът на Шамрок ще се бори да спечели срещата и да продължи напред в ШЛ. Отборът има нужното качество да спечели на исландска земя, но все пак букмейкърите дават предимство на домакините.

Тимът на Брейдаблик трябваше да изиграе две срещи от предварителния кръг срещу Тре Пене и Будучност, за да си осигури място в първия кръг на квалификациите. Настоящите шампиони на Исландия се радваха на успешно гостуване на стадион „Тала“ миналата седмица, като спечелиха минимална победа с 1:0 благодарение на попадението на Дамир Муминович през първото полувреме. Те последваха този резултат с нова победа с 1:0 в двубоя от лигата с Фрам в петък, което представлява третата им поредна победа във всички състезания. Брейдаблик сега ще насочи вниманието си към решаващата среща във вторник, където ще се стремят да спечелят квалификационен сблъсък в Шампионската лига за първи път в историята си. Единственото им предишно участие в мачове на разменено гостуване от Шампионската лига се състоя във втория кръг на квалификациите през 2011/12 срещу Розенборг, което доведе до поражение с общ резултат 2:5.

Шамрок Роувърс е в лоша форма, след като не успяха да спечелят нито един от последните си три официални мача. Тъй като нямаха двубой през уикенда, лидерите в Лигата на Ирландия разполагаха с почти седмица, за да се подготвят за реванша, където знаят, че само победа ще им помогне да преминат напред. Те имаха склонност да изпитват затруднения по време на визитите си в състезанията на УЕФА, след като спечелиха само две от последните си 14 европейски срещи като гост. Гостите може да почерпят вдъхновение от последното си пътуване до Исландия през юни 2017 г., когато победиха Стярнан с 1:0 в квалификациите за Лига Европа.

Факти преди мача   

  • Шамрок Роувърс спечели един от последните си пет мача
  • Гостите загубиха пет от последните си шест гостувания в Шампионската лига, отбелязвайки веднъж
  • Брейдаблик спечели последните си три мача от Шампионската лига, отбелязвайки 13 гола

Брейдаблик срещу Шамрок Роувърс: Прогноза

Домакините спечелиха три поредни мача в това състезание, отбелязвайки общо 13 попадения. Те би трябвало да намерят мрежата и в предстоящия мач пред своите фенове. След като не успяха в първия мач, очакваме Шамрок Роувърс да се представят борбено в Исландия. Според нас те също ще се разпишат в реванша и ще видим попадения в двете врати.

Прогноза: Двата отбора да отбележат – ДА

Коефициент: 1.75 в PalmsBet

Интересни пазари в PalmsBet:

  • Над 2 гола – 1.46 коеф.
  • Първи гол – 1 – 1.75  коеф.
  • 1во полувреме общ брой – над 0.5 гола – 1.40 коеф.