Бразилия обмисля легализиране на хазарта

Новини

Бразилия обмисля легализиране на хазарта

Оценете новината

Gaming-in-Brazil

Хазартът в Бразилия е забранен от повече от 70 години, но сега правителството обмисля приемане на законопроект за легализация.

В опит да увеличи приходите си от данъци, Бразилия разглежда възможността да легализира хазарта. Той е обявен за незаконен през далечната 1941 г. като част от бразилския „Criminal Contravention Act”. Този закон гласи, че законни са само държавната лотария, покера и залозите върху конни надбягвания.

Редица големи хазартни компании коментират плановете на бразилското правителство, включително британският букмейкър  William Hill, според който „Това ще бъде едно от най-значимите събития в историята на хазартните игри.”

Членовете на долната камара на Бразилия и сената са в процес на преразглеждане на хазартни законодателни законопроекти. След като се споразумеят за един законопроект, той ще трябва да получи одобрението и на президента. Това може да стане по-бързо, ако той създаде агенция за регулиране на хазарта.

Как това ще се отрази на бразилската икономика?

Забраната върху хазарта в Бразилия е създала огромна незаконна индустрия, която е на стойност над $3.7 милиарда годишно. Ако правителството започне да облага хазартните оператори, приходите за държавата ще бъдат огромни. Има прогноза, според която хазартния пазар в Бразилия може да носи на страната си около $16 милиарда на година.

Вероятно чуждестранните компании ще притежават по-голямата част от казино индустрията в Бразилия, докато букмейкърските къщи ще бъдат най-вече контролирани от местни компании. Все още не е ясно в какъв размер ще бъде данък, с който ще бъдат облагани хазартните компании, но се говори за 20-30%.