Братя спечелиха общо $291 млн. от лотарията – но само един празнува

Братя спечелиха общо $291 млн. от лотарията – но само един празнува

Оценете новината

Мъж от американския щат Пенсилвания празнува спечелването на $291 млн. джакпот от местната лотария. Неговият брат също има печеливш билет от това теглене, но неговата печалба е една $7.

Джеймс Стоклас останал изумен, след като се завърнал от едномесечен риболов и открил, че е спечелил големия джакпот. Той призна, че е треперел цяла час след проверяването на билета.

67-годишният мъж позира с огромния чек до брат си, който все пак намери сили да се усмихне въпреки оскъдната си награда.

Часове преди това, големият късметлия гледал една яхта по време на риболова си и коментирал, че ще трябва да спечели от лотарията, за да може да си я позволи.

Говорейки за брат си, Стоклас заяви: „Винаги сме се шегували какво бихме направили, ако спечелим от лотарията.“

Печелившият няма намерение да се пенсионира след победата си и планира да сподели наградата със своето семейство, което брат му несъмнено е останал доволен да чуе.

Това не е първата интересна история от света на лотарийните игри за последните месеци. През януари, жена от Тенеси откри сметка за дарения, след като дала всичките си пари за лотарийни билети от лотарията Powerball, джакпотът в която достигна рекордните $1,6 млрд. А през декември, бездомник спечели джакпот при вероятност от 840 000 към 1.