Betsson ще съкрати 160 работни места поради корпоративно преструктуриране

Новини

Betsson ще съкрати 160 работни места поради корпоративно преструктуриране

Оценете новината

Betsson ще съкрати 160 работни места поради корпоративно преструктуриране

Betsson AB обяви, че компанията предприема процес на корпоративно преструктуриране и рационализиране, в който групата ще съкрати над 160 работни места, като 130 от тях ще са в Малта.

В изявление в уебсайта на групата Понтус Линдуоу, главен изпълнителен директор на Betsson AB, заяви: „В сътрудничество с екипа за оперативно управление започнахме да прилагаме действия за подобряване на операциите.

„Преструктурираните организации ще бъдат по-рационализирани с по-ясни отговорности, които според мен ще подобрят ефективността си във времето.”

Betsson е един от най-големите работодатели в Малта, където работят над 1 100 души.

Предложените промени ще бъдат изпълнени този месец, като изпълнителният директор за Малта, Йеспер Свенсън, заяви пред вестник Times of Malta, че: „Четиридесет и осем от служителите са малтийски граждани, чиито договори за прекратяване на трудовите правоотношения ще бъдат предадени в понеделник.

Свенсън заяви, че необходимостта от преструктуриране е резултат от бърза стратегия за придобиване и не е свързана по никакъв начин със загуба на доверие в юрисдикцията на Малта като цяло.

В отговор на съобщението малтийският парламентарен секретар по дигитална икономика Силвио Шембри заяви: „Игралната индустрия отбеляза двуцифрен ръст от 11,6% през миналата година и се очаква да запази това ниво на растеж през следващите години, особено след като новият режим на хазарта ще влезе в сила по-късно тази година.

„В индустрията работят над 9 000 души и днес сме в ситуация, при която всяко съкращение в Малта ще бъде незабавно погълнато от други оператори в бранша, като се вземат предвид стотиците свободни работни места в игралната индустрия.

Намалението на разходите за промените се оценява на SEK50-60 милиона (€5-6 милиона) годишно.