Betsson ще придобие немския оператор RaceBets

Новини

Betsson ще придобие немския оператор RaceBets

Оценете новината

betssonracebets

Betsson обяви ново стратегическо придобиване на RaceBets, хазартен оператор за конни надбягвания.

Основан през 2007 г. като водещ оператор за залози на конни надбягвания в Германия, RaceBets предлага на Betsson частен продукт за конни надбягвания и опит в залозите на конни надбягвания.

Betsson придобива RaceBets от основателите на компанията и German Thoroughbred Racing Association, въпреки че сътрудничеството с German racing ще продължи.

Като един от най-популярните в Европа пазари за спортни залагания, конните надбягвания се очаква да донесат €3,5 млрд., което е 75% от приходите RaceBets. Те идват от регулираните пазари, най-вече Германия и Великобритания, което прави оператора подходящ за придобиване от Betsson.

Главния изпълнителен директор и председател на Betsson AB, Улрик Бенгтсън каза: „Състезанията с коне са важни в много от нашите пазари и са главното основание за придобиването на RaceBets. Така ще дадем възможност на нашите дъщерни дружества, да ускорят стартирането на продукт за конни надбягвания от световна класа на всички основни марки. Това ще помогне на растежа в стратегически пазари като Великобритания и Германия.“

Обвързано с изпълнението на съответните регулаторни одобрения, сделката се очаква да приключи в началото на 2017.