Betfred с глоба от Комисията по хазарта

Новини

Betfred с глоба от Комисията по хазарта

Оценете новината

Betfred

Betfred с съгласи да плати обезщетение за социални каузи в размер на £800,000, след като  Комисията по хазарта постанови, че операторът се е провалил в социалната си политика и в тази против прането на пари.

Комисията по хазарта проведе разследване, след като клиент на Betfred бе вкаран в затвора за три години и четири месеца за кражба на повече от £856,000.

Значителна част от парите са били похарчени за онлайн хазарта, като по-голямата част от тях е изиграна в Betfred.com.

В какво Betfred сгреши?

Може би всеки първоначално реагира: „От къде може да знае Betfred, че парите са откраднати? Те нямат достъп до банковите документи и не са полицаи.

Комисията по хазарта пояснява, че Betfred има вина затова, че не наблюдава достатъчно дейностите на играчите си.

Комисията по хазарта казва: „Betfred не запази всичката необходима информация, която можеше да послужи за доказателство, така операторът нарушава наредба 19 от Правилника. Betfred заяви, че персоналът му е разговарял с клиента по различни поводи, в следствие на което формират извода, че той е професионален комарджия.

След като клиента е достигнал статус на ВИП клиент, не е приложен необходимия мониторинг, които се прилага по принцип към тези играчи. Освен това, Betfred има процедури, при които дава на проблемни комарджии бонус до £1,000, когато балансът има достигне 0.”

Betfred ще плати £ 443,000 за жертвите на престъплението и глоба в размер на на £ 344 500 за социално отговорни каузи, както и разходите на Комисията по хазарта по разследването възлизащи на малко над £ 30,000.

Говорител на Betfred каза: „Betfred отбелязва констатациите на Комисията по хазарта, свързани с исторически случай на онлайн клиентите. Ние силно се уповаваме на политиките си и ще продължим да се преразглеждаме и актуализираме социалните си каузи. Betfred остава изцяло ангажиран да работи с Комисията по хазарта и за останалата част от индустрията, за да укрепи съществуващите механизми за контрол. Отговорния хазарта е в сърцевината на нашия бизнес.

Също така Комисията по хазарта разкри през февруари, че Paddy Power не успя да предотврати престъпление , в резултат на което операторът плаща £ 280,000 за социално отговорни каузи.