Betfred надделя над Boylesports в търг за магазини за залагания

Новини

Betfred надделя над Boylesports в търг за магазини за залагания

Оценете новината

betfred-shop

Букмейкърът Betfred планира да придобие 360 магазина за залагания, които се разпродават в Обединеното кралство, в резултат на сливането на Ladbrokes-Coral, на стойност £2.3 млрд (US $ 2,9 млрд).

Irish Independent съобщи през уикенда, че Betfred е вероятно ще бъде обявен за букмейкърът, спечелил наддаването за стотиците обекти за залагания.

Докладът не посочва колко точно Betfred предлага за 360-те магазина за залагания на Ladbrokes-Coral но спомена, че най-близкият в наддаването съперник на британския букмейкър, е ирландски верига за залагания – Boylesports, която не е пожънала успех с офертата си, въпреки че предложи €118 милиона (US $ 132 610 000) за магазините.

В момента, Betfred притежава 1370 магазина за залагания. Boylesports, от друга страна, има над 200 магазина в Северна Ирландия.

Преди сливането, Ladbrokes притежаваше около 2150 търговски обекти във Великобритания и още 77 в Северна Ирландия, докато Coral – 1,850 магазинa във Великобритания. Сливането между двете марки, обявено през 2015 г., направи най-големият британски букмейкър.

През юли, Британската комисия за защита на конкуренцията (CMA) нареди на Ladbrokes и Coral да намалят обектите си с около 400 като условие за разрешаване на сливането. Според правозащитната организация на хазартни игри, да се намалят магазините на „един или повече купувачи“ ще ограничи притесненията за конкуренцията върху тяхното сливане, съобщиха няколко медии.

Boylesports е компания, която е основана през 1982, също когато и Betfred. Тези два оператора бяха водещи в процеса за покупката на магазините, като се включиха още в началото.

 По време на процеса на ранното наддаване, най-голямата независима верига за залагания в Ирландия описа разпродажбата като „една чудесна възможност да се въведе свеж полъх в конкуренцията на пазара за залагания на дребно във Великобритания.“