Betfair се мести в Северна територия

Новини

Betfair се мести в Северна територия

Оценете новината

betfair-australia-northern-territory-betting-license

Онлайн операторът за залагания Betfair Австралия съобщи, че ще измести бизнеса си от Тасмания в Северна територия.

Тази пролет, политиците на Северна територия приеха закон, според който позволяват на лицензираните онлайн хазартни оператори да предлагат на клиентите си борса за залагания. Хазартния министър, Питър Стайлс, директно заяви намерението си да примами Betfair от Тасмания.

В петък, The Mercury съобщи, че Betfair има подписано ново споразумение за лицензиране с хазартната комисия на Северна територия, която е дала лицензи на повечето австралийски хазартни оператори. Новото споразумение ще влезе в сила на 20 септември.

Въпреки промяната, говорителят на Betfair, каза, че „Glenorchy” офисът ще „остане гръбнакът на нашата дейност, и заради това ще запазим работните места в Тасмания”. Той не уточни колко точно от 50 служители ще запазят работата си.

Betfair ще трябва да продължи да плаща продуктовите такса за залози в Тасмания. The Mercury твърди, че тасманинското правителство ще загуби около $3 милиона годишно, заради преместването. Под режима на Северна територия, Betfair ще трябва да плаща годишни данъци, възлизащи на около $805 милиона.

Betfair обяви, че ще преустанови „Australian wallet” от 20 септември. Международните клиенти на Betfair трябваше да прехвърлят средства си от основната си сметка към „Aussie wallet”, за да могат да залагат на австралийски и новозеландски спортната събития.

Клиентите са предупредени да прехвърлят средствата си от „Aussie wallet” към техните основни сметки, до 20 септември.

Докато Betfair вече е част от Paddy Power Betfair, Betfair Австралия е 100% собственост на азиатския казино оператора Crown Resorts. Освен това, Crown притежава и 2/3 от CrownBet , мястото за онлайн залагания, известно като BetEasy.