Bet365 Австралия публикува първата си годишна печалба от 2012 насам

Новини

Bet365 Австралия публикува първата си годишна печалба от 2012 насам

Австралийската дивизия на британския онлайн оператор за спортни залагания, Bet365, публикува първата си годишна печалба.

В понеделник Bet365 Австралия подаде документи в австралийската комисия за ценни книжа и инвестиции, показвайки, че е реализирала печалба преди данъци в размер на A$ 1.2 милиона за 12 месеца, приключващи на 26 март. Въпреки тази скромна цифра, тя е за предпочитане пред нетните загуби от A$10,9 милиона и A$41 милиона, за които съобщиха от компанията през фискалната година 2015 г. и 2014 г., съответно.

Приходите на Bet365 от онлайн залагания в Австралия възлизат на A$ 101,4 милиона през последната фискална година, с 5% по-добри от предходната година, макар и едва една пета от приходите, генерирани от операциите на конкурента им Paddy Power Betfair. Австралийският оборот на Bet365 достигна A$ 2,5 млрд., което се равнява на около 17% от онлайн залагания на страната.

Растежът на сайта се запази, въпреки че компанията е задържала линията за маркетинговите разходи на стойност A$24 млн. Клиентските сметки продължиха да нарастват на брой в годината, водейки мениджмънта до заключението, че „компанията ще остане печеливша“ и директорите са „ангажирани да поддържат сегашното ниво на операциите, за да подкрепят тази цел“.

Подобно на други оператори за онлайн залагания, Bet365 Австралия е изправена пред някои предизвикателства през следващата година, включително допълнителни ограничения за телевизионната реклама и налагането на национален данък върху потреблението.

Bet365 се присъедини към австралийския пазар през 2012 г., а подразделението все още дължи на компанията-майка общо A$133 милиона в заеми, отпуснати през този период, за да запазят светлините, докато мастилото стане черно.

За щастие компанията-майка е глупаво печеливша. Фирмата, базирана в Стоук, няма да публикува годишните си резултати до следващия месец, но компанията е отчела годишна печалба от £448 млн. през 12-те месеца, приключващи на 27 март 2016 г. Семейство Коутс, което контролира Bet365, рутинно се нарежда сред най-добрите в хазартната индустрия в годишни списъци на най-богатите хора в света.